Femeile social-democrate din Petrila, cu gândul și fapta alături de bolnavii de cancer

Home Politică Femeile social-democrate din Petrila, cu gândul și fapta alături de bolnavii de cancer
Femeile social-democrate din Petrila, cu gândul și fapta alături de bolnavii de cancer

Ziua Mondială de Luptă împotriva cancerului, marcată în fiecare an la început de octombrie, a devenit, deja de câțiva ani buni, prilej de reflecție pentru foarte mulți oameni. În Valea Jiului, diverse organizații neguvernamentale și chiar grupări politice derulează, cu acest prilej, o serie de acțiuni sociale specifice.

Una dintre acestea este și cea derulată, în cursul zilei de marți, 3 octombrie 2017, de Organizația Femeilor Social-Democrate (OFSD) Lupeni, organizație condusă de Doina Tentler. Astfel un grup de doamne din echipa femeilor social-democrate din Petrila au dedicat câteva ore bolnavilor de cancer din orașul Petrila.

”Împreună cu colegele de la OFSD Petrila, am decis să ne întâlnim și să petrecem ceva timp cu oameni într-adevăr puternici din comunitatea noastră, care se luptă cu cea mai cruntă boală a secolului: Cancerul. Fiecare întâlnire cu acești oameni curajoși ne emoționează și ne întărește, în același timp. Pentru că de la ei înveți să vezi viața cu alți ochi și, mai ales, înveți să îți reorganizezi prioritățile, punând pe primul plan ceea ce contează cu adevărat: sănătatea. Mulțumindu-le pentru clipele trăite împreună, le dorim multă sănătate, atât lor, gazdelor noastre de astăzi, cât și tuturor celor care duc o luptă continuă cu viața și cumpenele acesteia”, ne-a declarat consilierul județean Doinița Maria Bălănesc, participantă la această activitate.

Acțiunea dedicată marcării Zilei Internaționale a Luptă împotriva cancerului a femeilor social-democrate din Petrila, s-a finalizat în parcul central, unde reprezentantele OFSD Petrila, împreună cu tinerii elevi ai prof. Ramona Dobrica au aprins lampioane pentru sufletele celor răpuși de cumplita maladie.