Victoria Călan – noul lider al Ligii a IV-a Hunedoara

Home Stiri la zi Victoria Călan – noul lider al Ligii a IV-a Hunedoara
Victoria Călan – noul lider al Ligii a IV-a Hunedoara

Rezultatele surpriză ale rundei a șasea a campionatului județean de fotbal Hunedoara au adus o conjunctură favorabilă noului lider al Ligii a IV -a, Victoria Călan. Surprinzător, sau nu, Victoria Călan tace și face, așa cum s-ar spune: „Când doi se ceartă, al treilea câștigă”.

Interesant este faptul că tot mai multe voci ale conducătorilor echipelor din campionatul hunedorean se arată nemulțumite de prestația jucătorilor lor în teren, sau de atitudinea acestora în timpul meciurilor disputate, ceea ce se și observă în ultima vreme prin cumulul uriaș de cartonașe primite în doar șase etape disputate până acum.

Nemulțumirea echipelor pornește și pe fondul unor arbitraje slabe, după cum declară deja mult prea mulți antrenori ai echipelor competitoare, jocul de fotbal se transformă în dispute între jucători și arbitri la decizii din ce în ce mai controversate.

Trebuie precizat faptul că Victoria Călan se află acum în fruntea clasamentului județean, la două puncte diferență de următoarea clasată, CS Hunedoara, aceasta din urmă având un meci mai puțin disputat și la trei puncte de campioana ediției trecute, Inter Petrila, aflată în picaj după înfrângerea suferită pe teren propriu împotriva CS Hunedoara.

„În ultimii ani am investit mult în echipă, începând de la sectorul juvenil până la cel de seniori. Mă bucură mult forma echipei de seniori şi cu atât mai mare e bucuria cu cât avem în componenţă doar oameni de-ai locului”, a declarat Cristian Coroiescu, preşedintele clubului Victoria Călan, pentru presa hunedoreană.

Chiar dacă CS Hunedoara a învins la Petrila, noul lider al clasamentului este Victoria Călan. Trupa de pe Strei a trecut pe teren propriu de CNS Cetate II Deva, scor 2-0, prin dubla lui Mînja, şi are două puncte în faţa lui CS Hunedoara înaintea meciului direct din runda următoare.

Partida de pe stadionul Parângul Lonea dintre Inter Petrila și CS Hunedoara a fost cea mai controversată din programul etapei a VI -a, cu toate că se considera a fi un derby important al acestei runde. Un penalty controversat, care a influențat rezultatul partidei, întoarce sorții favorabili către echipa oaspete, moment în care nervii jucătorilor și a spectatorilor sunt încinși la maxim. Un arbitraj părtinitor scapă de sub control o partidă care se vroia a fi de fotbal.

 

Declarațiile de presă ale președintelui Inter Petrila, Eugen Duma, acuză maniera de arbitraj, iar acest lucru trebuie reconsiderat de către AJF Hunedoara, întrucât nu este pentru prima oară când este acuzat arbitrajul în ligile județene, mai multe voci ale cluburilor sportive din județ reclamând acest fapt.

„Nu pot să-i reproșez echipei absolut nimic, mai ales după jocul prestat în prima repriză, un joc bun, solid. Din păcate, totul s-a rupt în cea de-a doua repriză, când brigada de arbitraj, în loc să aprecieze corect fazele de joc, a făcut câteva greșeli majore, totul culminând cu acordarea unei lovituri de pedeapsă imaginară pe care doar arbitrii au văzut-o. Rezultatul a fost clar influențat de decizia centralului, care din momentul acela a fost subiectiv și a arbitrat de așa manieră, încât a iritat echipa și suporterii. Dovadă stă numărul de cartonașe galbene pe care le-a acordat judecând aceleași faze de joc cu măsură diferită. Cred că un rezultat de egalitate ar fi fost un scor care ar fi reflectat realitatea din teren”, declară Eugen Duma.

„E normal să fiu supărat, avem două meciuri la rând fără victorie, dar consider că înfrângerea cu Hunedoara a fost nemeritată. Nu mi se pare corect ca un derbi să fie condus la centru de un arbitru asistent (n.r. Alin Saraol). Nu caut scuze, nu a fost un meci bun făcut de noi, dar prea uşor a fost acordat penaltiul şi alte faulturi. În ritmul ăsta e clară situaţia, Hunedoara a luat o opţiune serioasă pentru titlu, dar eu vreau ca învingătoarea finală să se decidă doar pe teren. Hunedoara nu avea nevoie de arbitraj să câştige sâmbătă”, a spus antrenorul principal al Inter Petrila.

Rezultat surpriză și la Lupeni, unde Hercules Lupeni nu reușește să treacă, pe teren propriu, de surprinzătoarea Gloria Proinstal Geoagiu. Dan Voicu acuză echipa sa, de data aceasta, de probleme cu disciplină.

„Este inadmisibil așa ceva. Frații Roșianu au fost eliminați și cu siguranță vor primi câteva etape de suspendare. Nici nu mai am cuvinte. Jucătorii mei au probleme cu disciplina și cu atitudinea. După ce că nu vin la antrenamente în timpul săptămânii, nici nu respectă tacticile de joc. Nu se respectă pe ei, nu mă respectă pe mine și nu respectă nici echipa. Să nu mai spun că doi jucători de-ai mei s-au accidentat, Ciorâia și Cișmașiu”, a declarat pentru presă antrenorul Dan Voicu.

Clasamentul etapei a șasea:

Programul etapei cu numărul șapte: