ISU: ”Zeci de clădiri din județul Hunedoara funcționează fără autorizație de securitate la incendiu”

Home Economie ISU: ”Zeci de clădiri din județul Hunedoara funcționează fără autorizație de securitate la incendiu”
ISU: ”Zeci de clădiri din județul Hunedoara funcționează fără autorizație de securitate la incendiu”

Zeci de clădiri din județul Hunedoara funcționează fără autorizație de securitate la incendiu deși termenul prorogat a expirat la finele lunii septembrie.

Statisticile existente la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara, prezentate de conducerea ISU Hunedoara într-o conferință de presă, arată că în județul Hunedoara funcționează fără autorizație de securitate la incendiu în jur de 90 de clădiri, instituții sau obiective. În cadrul unei conferințe de presă desfășurată la sediul inspectoratului prim adjunctul I.S.U. Hunedoara și reprezentanții Inspecției de Prevenire au punctat faptul că în acest moment există 38 de cereri de autorizare în lucru.

Începând cu data de 01 octombrie 2017, beneficiarii sau proprietarii construcțiilor care au obligația obținerii acestui act administrativ sunt pasibili de sancţionare contravențională, pentru nedeținerea acestuia.

Conform prevederilor legale, punerea în funcţiune, fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, a construcţiilor şi amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare de destinaţie, atrage după sine aplicarea sancțiunilor contravenționale, cu amenzi cuprinse între 20.000 – 50.000 lei. Categoriile de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu sunt menționate în HG 571/2016