La Școala ”IG Duca” din Petroșani: ”Tinerii învață de la vârstnici”

Home Educație La Școala ”IG Duca” din Petroșani: ”Tinerii învață de la vârstnici”
La Școala ”IG Duca” din Petroșani: ”Tinerii învață de la vârstnici”

Școala Gimnazială ”I.G.Duca” din Petroșani organizează vineri, 6 octombrie 2017, evenimentul  cu tema “Tinerii învață de la vârstnici”, derulat în cadrul proiectului ”Who cares about me?”, proiect susținut deErste Stiftung – Austria, prin programul ACESAct local, 2017.

Potrivit organizatorilor, scopul general al proiectului este apropierea generațiilor și deprinderea de abilități practice, prin crearea unui cadru în care diferențele de vârstă se fie mai degrabă un motiv de învățare decât unul de disensiune.

În cadrul acestui eveniment,elevii Școlii Gimnaziale ”I.G.Duca”, tineri voluntari din cadrul Organizației Caritas și persoane vârstnice vor participa la workshop-uri unde vor intra în contact, vor împărtăși povești de viață și vor învăța din experiența practică a fiecăruia. Energia și entuziasmul tinerilor vor fi combinate cu înțelepciunea și experiența de viață a vârstnicilor, facilitând transferul intergenerațional.

În plus, evenimentul va cuprinde ateliere de gătit, de recondiționare unor obiecte vechi și de obținere a unor produse hand-made sau țesături.

Cei interesați de participarea activă sunt așteptați cu drag vineri, 6 octombrie 2017 la sediul vechi al Școlii ”I.G.Duca”, începând cu orele 1500.