ITM a încadrat surparea de la Mina Lupeni în categoria ”accident de muncă”

Surparea de la Mina Lupeni, în care un miner și-a pierdut viața, iar alți doi au fost răniți, a fost încadrată ca accident colectiv de muncă cu trei victime, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate.

”Cazul este cercetat ca accident colectiv de muncă cu trei victime, dintre care două cu incapacitate temporară de muncă și un deces”, a precizat reprezentantul ITM Hunedoara.

Un inspector al ITM Hunedoara, de profesie inginer miner, a coborât în cursul nopții de joi spre vineri în subteranul minei, alături de salvatorii mineri, pentru a face primele verificări la fața locului.

Minerul decedat în subteran avea 39 de ani și era tatăl a trei copii. El lucra la Mina Lupeni de un an, iar ca miner își începuse activitatea în urmă cu trei ani.

Dintre celelalte două victime, în acest moment, unul dintre răniți este în stare gravă la spitalul Floreasca din Capitală, iar al treilea se află în afara oricărui pericol la spitalul din Petroșani.

AGERPRES