Ministrul Energiei va cere Guvernului să aprobe ajutoare de urgență pentru familiile minerilor afectați în accidentul de la Mina Lupeni

Home Stiri la zi Ministrul Energiei va cere Guvernului să aprobe ajutoare de urgență pentru familiile minerilor afectați în accidentul de la Mina Lupeni
Ministrul Energiei va cere Guvernului să aprobe ajutoare de urgență pentru familiile minerilor afectați în accidentul de la Mina Lupeni

Familiile minerilor afectați de surparea de la Mina Lupeni, din Valea Jiului, vor fi sprijinite financiar printr-o hotărâre de guvern ce va fi promovată în ședința de Guvern de săptămâna viitoare, a anunțat vineri, la Lupeni, ministrul Energiei, Toma Petcu.

Documentul va fi pregătit împreună cu Ministerul Muncii pentru a fi în concordanță cu legislația muncii. „Dorim ca la ședința de Guvern de săptămâna viitoare, în regim de urgență, să promovăm o hotărâre de guvern pentru acordarea de sprijin financiar pentru familiile care au fost afectate. O să vedem ce ne permite legislația muncii, o să lucrăm împreună cu Ministerul Muncii”, a declarat Toma Petcu.

Familia minerului decedat va fi ajutată și de Complexul Energetic Hunedoara în conformitate cu prevederile din contractul colectiv de muncă.

Ministrul Energiei a mai spus s-a întâlnit vineri cu minerii care lucrau în subteran la momentul surpării și că a ținut să le mulțumească pentru modul în care s-au implicat în operațiunile de salvare, intervenția finalizându-se în circa 12 ore.

El le-a comunicat ortacilor că starea de sănătate a minerului internat la spitalul din București are un pronostic rezervat, însă cu o evoluție favorabilă. Rănitul se află la Terapie Intensivă și nu poate fi vizitat încă de familie.

Minerul internat la spitalul din Petroșani prezintă o contuzie la gleznă, starea de sănătate fiind una bună.

În ceea ce privește înmormântarea minerului decedat în subteran, compania și sindicatul vor depune toate eforturile pentru a sprijini familia acestuia.

AGERPRES