Misiuni îndeplinite de jandarmii hunedoreni la sfârșitul acestei săptămâni

Home Stiri la zi Misiuni îndeplinite de jandarmii hunedoreni la sfârșitul acestei săptămâni

La sfârșitul acestei săptămâni, peste 70 de jandarmi hunedoreni vor asigura ordinea publică la toate manifestațiile religioase, cultural-artistice și sportive ce se vor desfășura în spațiul public din județul Hunedoara pentru a asigura un climat de liniște și siguranță cetățenilor.

”Recomandăm tuturor participanților la aceste adunări publice să respecte îndrumările făcute de organizatori sau de forțele de ordine și să sesizeze orice încălcare a prevederilor legale”, se arată într-un comunicat al Compartimentul informare, relații publice și cu publicul al IJJ Hunedoara.

Jandarmii montani care execută misiuni de menținere a ordinii publice în stațiunile montane sfătuiesc turiștii să nu se aventureze pe trasee turistice fără echipament adecvat și să se informeze temeinic asupra traseului pe care doresc să îl parcurgă. De asemenea, trebuie să adopte un comportament decent, să nu săvârșească fapte de natură să tulbure ordinea publică și să nu recurgă la deteriorarea amenajărilor turistice, marcajelor sau indicatoarelor.

Persoanele aflate în dificultate, pot solicita sprijin jandarmilor montani și salvamontiștilor la numărul unic de urgență 112.