Starea minerului de la Lupeni dus la Spitalul Floreasca este foarte gravă

Home Stiri la zi Starea minerului de la Lupeni dus la Spitalul Floreasca este foarte gravă
Starea minerului de la Lupeni dus la Spitalul Floreasca este foarte gravă

Starea minerului adus la Spitalul de Urgență Floreasca este extrem de gravă, a declarat pentru AGERPRES coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița.

„Este extrem de gravă starea lui în momentul de față. Următoarele zile vor fi hotărâtoare pentru evoluție pentru că a dezvoltat acest sindrom de strivire care produce suferințe la nivelul mușchilor, chiar dacă leziunile traumatice nu sunt foarte grave, dar leziunile la nivelul mușchilor sunt difuze. Practic, se umflă mușchii, se dizolvă, celule musculare se duc și înfundă filtrul renal. Se mai eliberează și alți factori tumorali. Sunt niște lanțuri enzimatice urâte pe care încercăm în momentul de față să le stabilizăm. Se produc modificări ale ionului, a lichidului acido-bazic. În momentul de față cât de cât reușim să îl stabilizăm, dar o să fie nevoie inclusiv de dializă, o să fie mult de lucru cu pacientul în zilele următoare”, a explicat medicul.

Potrivit acestuia, pacientul se află în prezent în operație.

Bogdan Oprița a afirmat că pacientul a fost victima unui sindrom de strivire extrem de grav, sindrom în urma căruia s-au produs o serie de modificări în întreaga funcționalitate a organismului. „El în momentul de față are o insuficiență renală, iar leziunile pe care le prezintă sunt cele specifice acestui sindrom de strivire. În momentul de față este în sala de operație pentru a se reduce o fractură, luxație și pentru a trata aceste leziuni după care va fi dus în Secția de Terapie Intensivă. Precizez că va necesita în următoarele ore și zile măsuri extrem de complexe specifice unor astfel de pacienți pentru tratament, iar următoarele zile sunt să spunem hotărâtoare pentru evoluția stării lui de sănătate. Este prematur să spună (dacă va mai suferi și alte intervenții chirurgicale) dar în evoluție din experiența unor astfel de pacienți este posibil și acest lucru. În momentul de față este prematur să discutăm”, a mai spus Oprița.

Medicul a spus că hipotermia la venirea în spital nu era atât de gravă și era un moment conex care a dus la agravarea celorlalte disfuncționalități produse în organism. „Problemele cele mai importante sunt cele datorită tulburării grave a modului de funcționare a organismului uman. Mușchii practic să știți că se topesc în timpul unor asemenea leziuni și produc dacă vreți înfundarea rinichilor care nu mai pot să își facă funcția ceea ce la rândul lor determină o serie de modificări în echilibrul dintre acizii și bazele din organism . El în momentul de față în concluzie datorită acestor modificări este instabil și facem toate eforturile pentru a corecta aceste dezechilibre din organism”, a susținut Oprița.

Potrivit acestuia, pacientul prezintă o fractură, luxație la nivelul umărului. „Pacientul a necesitat măsuri avansate de stabilizare care au presupus inclusiv ventilația mecanică și intubația pacientului. Nu aceasta este problema pacientului în acest moment, problema este că întregul organism prezintă o suferință generalizată pe care încercăm să o corectăm”, a mai arătat medicul coordonatorul SMURD București.

Joi după-amiaza a avut loc o surpare într-o galerie la Mina Lupeni, din Valea Jiului, care a surprins o echipă de 11 mineri. Opt dintre aceștia au reușit să iasă la suprafață, trei rămânând blocați sub dărâmături.

AGERPRES