Primăriile hunedorene așteptate să facă propuneri privind oportunitățile de investiții

Home Economie Primăriile hunedorene așteptate să facă propuneri privind oportunitățile de investiții
Primăriile hunedorene așteptate să facă propuneri privind oportunitățile de investiții

Paula Pîrvănescu, secretarul de stat care se ocupă de investițiile străine, s-a aflat pentru o scurtă vizită informală în județul Hunedoara în cadrul căreia a prezentat principalele intenții ale ministerului pe care îl reprezintă în legătură cu atragerea investitorilor străini, dar și români. Paula Pîrvănescu s-a întâlnit vineri, 6 octombrie, la Consiliul Județean Hunedoara cu primari și viceprimari din județ, și cu directorul ADEH. La întâlnire au mai luat parte deputatul Ilie Toma și senatorul Viorel Sălan. De asemenea, secretarul de stat a avut o întâlnire separată la Petroșani cu primarii din Valea Jiului.

Fiecare primărie este așteptată să-și promoveze în viitorul catalog terenurile libere de sarcini aflate în proprietatea sa, zonele de agrement aflate în paragină, dar și facilitățile de care ar putea beneficia potențialii investitori. Ministerul va intermedia relația dintre UAT-uri și investitorii interesați să vină într-o anumită zonă. De asemenea, va pune la dispoziția primăriilor formularele tip de înscriere în catalog.

Catalogul investitorilor va fi gata în prima parte a anului viitor, iar pentru realizarea sa Ministerul pentru Mediul de Afaceri va depune la jumătatea acestei luni o cerere de finanțare la Comisia Europeană. Se încearcă, de asemenea, editarea unui mini-catalog care să fie lansat în preajma zilei de 1 Decembrie și care să fie promovat în străinătate prin intermediul ambasadelor.

Județul Hunedoara este primul din țară în care echipa de la minister a organizat întâlniri cu autoritățile locale și județene.