Reîntâlnire culturală la ”Boema” Petroșaniului cu scriitorul Lucian Strochi

Home Cultură Reîntâlnire culturală la ”Boema” Petroșaniului cu scriitorul Lucian Strochi
Reîntâlnire culturală la ”Boema” Petroșaniului cu scriitorul Lucian Strochi

Scriitorul Lucian Strochi a fost oaspetele de onoare al noii sesiuni de lucru a Cenaclului ”Boema”, în cadrul unui eveniment memorabil care a avut loc marți, 10 octombrie, în ambianța festivă a Sălii de marmură de la Primăria Petroșani.

Născut la Petroșani, în 1950, Lucian Strochi a revenit în orașul său natal, unde este titular, de 7 ani încoace, al titlului de cetățean de onoare”, pentru a prezenta, în primul rând, confraților scriitori din cadrul Cenaclului Boema dar și publicului iubitor de carte din Valea Jiului ultima sa creație literară: volumul ”ANCADIERUL”, care încoronează o operă literară de excepţie a acestui autor.

Despre Lucian Strochi și despre activitatea sa literară au vorbit, în termeni eligioși, președintele Cenaclului Boema – poetul Marian Boboc și scriitorul Valeriu Butulescu.

La întâlnirea culturală de la Petroșani a participat și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi. Mă bucură prezenţa la Petroşani – oraşul natal – a scriitorului Lucian Strochi, care, de altfel, este şi Cetăţean de Onoare a municipiului nostru. Este un moment important şi inedit mai ales prin faptul că scriitorul a ales să lanseze la Petroşani cartea sa, lucru care ne face să ne simţim mai bogaţi spiritual”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi. 

În cadrul acestui eveniment, scriitorul Lucian Strochi a dorit să doneze un set din volumele de cărţi semnate de domnia-sa, Bibliotecii municipale din Petroşani, Liceului de Informatică (al cărui absolvent este) și Universității din Petroșani.