Universtatea Petroșani va realiza expertiza tehnică a accidentului de la Mina Lupeni

Home Stiri la zi Universtatea Petroșani va realiza expertiza tehnică a accidentului de la Mina Lupeni
Universtatea Petroșani va realiza expertiza tehnică a accidentului de la Mina Lupeni

În stabilirea cauzelor care au generat accidentul de muncă de săptămâna trecută, din subteranul EM Lupeni, urmează să fie fie întocmită o expertiză tehnică solicitată de inspectorii de muncă de la ITM Hunedoara.

Potrivit reprezentanților ITM Hunedoara, această expertiză va fi realizată de un colectiv de cercetători din cadrul Universității din Petroșani. În acest sens, zilele trecute, ITM Hunedoara a transmis o solicitare către conducerea Universității din Petroșani. Expertiza urmează să fi realizată pe trei paliere, respectiv dinamica rocilor, exploatare minieră şi topografie, de către cadre didactice de  specialitate de la Facultatea de Mine.

În paralel, tot la solicitarea ITM Huneodara va avea loc și o expertiză efectată de cercetătorii INSEMEX, care vor analiza situațiile posibile care au putut sta la baza producerii surpării din abatajul Minei Lupeni, în accidentul soldat cu 2 morți și un rănit.

În baza rapoartelor întocmite de echipele de specialiști, inspectorii ITM își vor contnua ancheta și vor stabili cauzele producerii acestui accident de muncă.