Zeci de asistați social evacuați dintr-un bloc la Lupeni, după prăbușirea tavanului dintr-un apartament

Home Stiri la zi Zeci de asistați social evacuați dintr-un bloc la Lupeni, după prăbușirea tavanului dintr-un apartament
Zeci de asistați social evacuați dintr-un bloc la Lupeni, după prăbușirea tavanului dintr-un apartament

Locuitorii blocului D1 situat pe strada Tineretului din municipiul Lupeni au fost astăzi evacați de urgență, după ce tavanul unui apartament situat la nivelul I s-a prăbușit. Mai multe apartamente din blocul amintit, unul dintre cele mai vechi blocuri de locuințe sociale care a cunoscut o avansată degradare în ultimii ani, au fost afectate de acest accident.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a convocat de urgență Comitetul Local pentru Situații de Urgență. În cadrul acestui for, după constatarea sitației de la fața locului, s-a luat măsura evacuării tuturor familiilor care locuiau în acest bloc, ca urmare a faptului că întreaga structură de rezistență a blocului D1 a fost afectată. ”Având în vedere starea avansată de degaradare a acestui bloc, am decis în Comitetul Local pentru Situații de Uregnță pe care lam convocat astăzi, să evacuăm toate familiile care locuiesc în blocul D1 de pe strada Tineretului”, a declarat Lucian Resmeriță.

Primarul din Lupeni spune că, în primă fază familiile avacuate au fost găzduite la sala de sport a Școlii gimnaziale nr. 2 Lupeni, urmând ca pntru acestea să fie amenajate locuințe temporare în spațiul fostei Maternități din Lupeni, în zona stadionului municipal.