O echipă de specialiști a verificat abatajul unde a avut loc surparea de la Mina Lupeni

Home Stiri la zi O echipă de specialiști a verificat abatajul unde a avut loc surparea de la Mina Lupeni

O echipă formată din specialiști ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, cadre universitare de la Universitatea din Petroșani și cercetători de la INSEMEX Petroșani a intrat vineri în subteranul Minei Lupeni pentru a face primele verificări în zona abatajului care s-a surpat în urmă cu o săptămână și a dus la moartea a doi mineri și rănirea altuia.

Verificările fac parte din ancheta deschisă de ITM Hunedoara în cazul accidentului colectiv de muncă de la Mina Lupeni. „În derularea anchetei pe care o desfășurăm în acest caz am solicitat sprijinul Universității Petroșani și al INSEMEX Petroșani. O echipă de specialiști a intrat în subteran pentru a studia cauzele care au dus la producerea accidentului de muncă”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate.

Potrivit acestuia, accidentul colectiv de muncă putea fi determinat de mai mulți factori, între care se numără sarcinile de muncă pe care trebuiau să le desfășoare angajații, echipamentele tehnice, mediul și riscurile de la locul de muncă, dar și factorul uman.

„Oricare dintre aceste elemente putea conduce la accidentul de muncă. Nu excludem nicio cauză”, a spus reprezentantul ITM Hunedoara, care a menționat că vineri a avut loc prima coborâre în subteran a specialiștilor.

Doi mineri și-au pierdut viața iar al treilea a fost rănit în urma unei surpări care s-a produs pe 5 octombrie într-un abataj al Minei Lupeni, din Valea Jiului. Victimele făceau parte dintr-o echipă de 11 mineri care lucrau în subteran, opt dintre aceștia reușind să fugă și să scape cu viață din locul surpării de cărbune.

AGERPRES