Restructurare politică în Guvernul Mihai Tudose

Home Politică Restructurare politică în Guvernul Mihai Tudose
Restructurare politică în Guvernul Mihai Tudose

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seara, după ședința CExN că, în uma discuțiilor din partid, ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, și ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și-au menținut decizia de a demisiona dn funcție, decizie care, în cele din urmă a fost aprobată de liderii PSD.

Dragnea a mai anunțat că și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și-a prezentat demisia în ședința CExN, care de asemenea a fost acceptată.

La rândul său, premierul Mihai Tudose a declarat,  referindu-se la situația din PSD din ultimele zile, că nu a fost niciun război în PSD și nu există niciun câștigător. ”Da, am spus că îmi dau demisia dacă îmi cere partidul, nu am venit cu guvernul de acasă. Sunt dispus să trag în fiecare zi dacă îmi cere partidul sau dacă constat că nu mai sunt în stare să pot îndeplini programul de guvernare. Din păcate, pentru unii prieteni, cu ghilimelele de rigoare, nu a fost un război, nu este un câștigător. Încercăm ca după această seară lungă câștigător să fie partidul și prin partid, Guvernul și țara”, a spus premierul, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD.

În schimb, liderul PSD Liviu Dragnea a spus că Partidul Social Democrat a trecut, în aceste zile, printr-o grea cumpănă și și-a asumat faptul că au fost greșeli și influențe din afara partidului. „Le-am spus, de asemenea, colegilor mei că toți am greșit în ultima perioadă, absolut toți. Toți ne-am lăsat influențați, fiecare la nivelul lui, de oameni de ‘bine’, de oameni din afara partidului care, brusc, au devenit foarte grijulii cu PSD-ul, și oameni din presă, pe care nu îi acuz, și oameni din alte instituții publice, dintr-odată au devenit foarte grijulii cu PSD și dau sfaturi și președintelui partidului, și prim-ministrului și altor colegi, cum e bine și cum nu e bine și, eventual, să fie și o încărcătură negativă, doar-doar se produce o ruptură. PSD astăzi a trecut printr-o cumpănă foarte mare, printr-o cumpănă foarte mare și o destabilizare serioasă a PSD, care astăzi e cel mai mare partid din România, poate să producă instabilitate și în țară”, a susținut Dragnea, la finalul ședinței CExN.

El a spus că dorința tuturor este ca partidul să își recapete „coerența”din 2016. „În primul rând coerența comunicării atât în interior, atât între noi, cât și comunicarea publică și coerența comunicării între Guvern, Parlament și cele două partide, PSD și ALDE. Pentru că au fost o serie de măsuri adoptate pentru Guvern și pentru români. Toată lumea a văzut că în permanență se inventează ceva. Cum apare o măsură bună, cum românii trebuie să simtă efectele, apare ceva și trebuie să fim în defensivă. Trebuie să răspundă premierul, trebuie să dea socoteală premierul, trebuie să răspund eu, trebuie să răspundă oricare dintre noi. Poate-poate românii nu simt că lucrurile au început să meargă bine. Sigur că a fost și este o supărare foarte mare azi în CExN a tuturor, a mea, a premierului (…). Sperăm ca în perioada următoare să reușim să comunicăm mai bine”, a mai afirmat Dragnea.

O nouă ședință a CEXN al PSD este convocată pentru vineri, 13 octombrie, în cadrul ședinței urmnd ca PSD să decidă cine vor fi noii miniștri de la Dezvoltare, Fonduri Europene și Transporturi.