Circulația rutieră pe Transalpina este restricționată sâmbătă și duminică, pentru desfășurarea Campionatului Național de Drift

Home Stiri la zi Circulația rutieră pe Transalpina este restricționată sâmbătă și duminică, pentru desfășurarea Campionatului Național de Drift

Circulația rutieră pe Transalpina, între Novaci și Rânca, va fi restricționată, sâmbătă și duminică, pentru desfășurarea Campionatului Național de Drift – Rânca 2017, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit sursei citate, circulația va fi închisă în cele două zile în intervalele orare 8:00 — 11:00, 12:00 — 14:00 și 15:00 — 18:00.

„Conducătorii auto sunt rugați să respecte semnalizarea temporară aferentă închiderii circulației”, atenționează CNAIR.

Marea finală a Campionatului Național de Drift, ale cărei rezultate vor conta și pentru Campionatul Central European, se va desfășura în perioada 14-15 octombrie pe celebra șosea Transalpina, piloți de pe întreg continentul anunțându-și prezența la start, a anunțat, pe 2 octombrie, Romanian Drift Community, într-un comunicat.

Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului în motorsportului românesc va decide noul campion național absolut în driftul românesc se va desfășura între kilometrii 19 și 21 ai celebrului DN 67C (Transalpina), între localitățile Novaci și Rânca, organizatorii anunțând că traseul ales este considerat cel mai spectaculos din acest sezon.

În total, peste 50 de piloți, printre care toți campionii naționali din istoria României, au confirmat prezența, alături de câștigătorii campionatelor din Bulgaria, Ungaria și Slovacia. Etapa este organizată în parteneriat cu omologii din Ungaria, făcând parte dintr-un proiect pilot inițiat la începutul anului, Campionatul Central European. Acesta va fi primul pas pentru ca o etapă de drift din țara noastră să fie recunoscută de FIA (Federația Internațională de Automobilism).

Sâmbătă, 14 octombrie, începând cu ora 12,00, vor debuta antrenamentele și calificările, iar duminică, 15 octombrie, sunt programate battle-urile care vor decide învingătorul, în ambele zile accesul publicului fiind gratuit. În prezent, Traian Bușe, Călin Ciortan, Sorin Ene și Vlad Stănescu au mai rămas în lupta pentru titlul de campion național absolut al României, fiecare având șanse matematice reale pentru a obține mult râvnitul trofeu.

Începând din 2015, driftul a fost recunoscut oficial ca probă sportivă de către Ministerul Tineretului și Sportului, fiind parte din Federația Română de Automobilism Sportiv. În ultimii doi ani, la evenimentele organizate de Romanian Drift Community au asistat aproximativ 150.000 de spectatori. De asemenea, începând cu acest an, clubul a semnat un parteneriat și cu Departamentul Centenar din cadrul Guvernului României.

AGERPRES