Deputatul liberal Lucian Heiuș critică PSD într-o declarație politică depusă azi la Parlament

Home Politică Deputatul liberal Lucian Heiuș critică PSD într-o declarație politică depusă azi la Parlament
Deputatul liberal Lucian Heiuș critică PSD într-o declarație politică depusă azi la Parlament

Deputatul PNL Lucian Heiuș, președintele Organizației județene a PNL Hunedoara a depus astăzi la Camera Deputaților o declarație politică în care expune o serie de elemente care, în opinia sa, țin de minciunile și promisiunile făcute de către PSD în campania electorală, prin care acest partid a câștigat simpatia alegătorilor români. ”Astăzi, după zece luni de guvernare a Partidului Social Democrat, românii nu au primit decât promisiuni deșarte în goana după putere”, spune deputatul Lucian Heiuș.

Vă prezentăm, integral, conținutul Declarației politice depuse astăzi la Parlament de deputatul liberar Lucian Heiuș, cu titlul ”Minciunile PSD încep acum să se contureze”.

DECLARAȚIE POLITICĂ – DEPUTAT LUCIAN HEIUȘ (PNL):

”Au trecut 10 luni de guvernare pesedistă. Zece luni de dezamăgiri și speranțe deșarte din partea unui popor în continuă așteptare de mai bine. Campania electorală a PSD-ului era plină de promisiuni, colorată din cale afară, dătătoare de speranțe. Minciuna avea atunci picioare lungi și minte scurtă. Peste tot zburau baloane care sărbătoreau victoria în alegeri a unui partid clădit pe minciună și impostură de cel mai înalt rang.

Acum, la 10 luni baloanele s-au dovedit a fi unele de săpun care pe zi ce trece s-au spart unul câte unul. Pe cerul speranței românilor nu mai plutesc aceste baloane. Degeaba privesc românii în sus spre cerul pe care odinioară pluteau în aplauze. Ele nu mai sunt. Sunt însă prețuri de batjocură pe panourile pompelor de carburanți. Suntem primii în Europa la prețul carburanților dar ultimii la salariile încasate. Diferențele sunt uriașe între țări cu potențial mult mai mare, și România care secătuită stă la coada Europei și a spațiului Schengen.

Mândria de a fi român s-a transformat în umilința de a fi codaș în marea familie europeană.

După 10 luni de guvernare se dovedește că PSD-ul a mințit și a dus în eroare populația, pentru a obține voturi, și își bate joc în continuare de locuitorii acestei țări.

Vă dau câteva exemple concrete:

  1. Au crescut pensiile la începutul anului cu 4.31%, iar în luna iulie au crescut cu 9%, punctul de pensie ajungând la 1000 de lei, dar în același timp s-au scumpit toate: pâinea, carnea de porc, curentul, gazele naturale, lemnele de foc pentru populație, carburanții, etc.
  2. S-a dat legea salarizării la bugetari, dar începând cu 1 ianuarie 2018 odată cu introducerea contribuțiilor de la angajator la angajat, salariile se reduc cu 22%.
  3. S-a scos în prima fază supraacciza la carburanți dar au reintrodus-o în două etape, în 15 septembrie, prețul la toate categoriile de combustibili a crescut cu 0,16 lei pe litru, iar începând cu 1 octombrie, s-a aplicat cea de-a doua majorare tot cu 0,16 lei pe litru, și astfel prețul carburanților a crescut cu 0,32 lei pe litru.
  4. Au promis 3500 de euro salariu unui medic și nu au crescut salariile medicilor deloc, chiar dacă meritau acest lucru, acești oameni devotați care se ocupă cu vindecarea, tratarea sau prevenirea bolilor, luptând și salvând viețile noastre în fiecare zi.
  5. Profesorii care se ocupă de educația copiilor noștri au fost mințiți. PSD a mințit din nou când au promis creșteri salariale de 25 % de la 1 iulie 2017, nu li s-au dat măririle salariale promise.
  6. Intrarea în vigoare a Ordonanţei nr. 23 din 2017 privind plata defalcată a TVA de la 1 octombrie, urmând ca de la 1 ianuarie 2018 să fie obligatorie, nemulţumeşte mediul de afaceri. În goana după acoperirea găurilor din buget, Guvernul PSD doreşte plata defalcată a TVA-ului, ignorând cu desăvârşire efectele economico-financiare care se răsfrâng asupra mediului privat. Creşterea costurilor de funcţionare a afacerilor din mediul privat, diminuarea lichidităţilor de care dispun aceştia din cauza defalcării cotei de TVA nu intră în orizontul de interese al guvernării PSD.
  7. Angajații care sunt angajați cu timp parțial de lucru (2 ore, 4 ore) sunt obligați să achite contibuțiile aferente unui program de 8 ore. Trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat va duce la scăderea salariilor nete.
  8. PSD a promis 0 TVA pentru locuințe ca să sprijine pe tineri, au mințit și de această dată, PSD nu a introdus această măsură și nici nu o va mai introduce vreodată.
  9. Criza lemnelor de foc destinate populației continuă și astăzi. Locuitorii de la țară, și nu numai, nu își pot tăia arborii din curtea proprie, de pe pășuni sau fânețe decât adresându-se printr-o cerere primăriei unde îşi au domiciliul, după aprobarea aceasta se va depune la ocolul silvic care administreză fondul forestier din aceea zonă. Personalul silvic va marca, contra cost, aborii respectivi şi vor emite un aviz de însoţire (dacă este cazul) pentru lemnul ce se transportă. PSD condamnă populația, prin aceste legi, să înghețe de frig la iarnă în case.

 Dragi hunedoreni nu vă mai lasați păcăliți de minciunile PSD-ului. Acest partid va duce țara la dezastru. Cei din PSD sunt preocupați doar de lupte interne, de funcții, de a obține contracte și bani în interes personal, fără a-i interesa de soarta dumneavoastră, a copiilor dumneavoastră, a poporului român.

Așa cum baloanele de săpun pluteau pe cerul speranței în campania electorală, acum încep să se spargă sau să cadă, tot așa cade și PSD-ul în sondaje.

Ca o concluzie, dragi hunedoreni, politicul pumnului, a minciunii și a nesimțirii PSD este ridicată la rang de virtute!”

Preşedinte PNL Hunedoara,

Lucian Heiuş