Primăria Lupeni aduce la Palatul Cultural piesele Teatrului ”Ion D. Sîrbu”

Home Cultură Primăria Lupeni aduce la Palatul Cultural piesele Teatrului ”Ion D. Sîrbu”

Proiectul Lupeni – Capitală culturală a județului, început anul trecut de Cristian Resmeriță, la vremea respectivă primar al municipiului Lupeni, este continuat cu succes de primarul Lucian Resmeriță. Aatfel, sala Palatului Cultural  din Lupeni a fost și este în continuare gazdă numeroase și diverse evenimente culturale, de la festivități, concursuri și festivaluri culturale, la o serie de spectacole, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Bijuterie arhitectonică a Văii Jiului, Palatul Cultural ”Minerul” este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase așezăminte de cultură din județ și una dintre cele mai frumoase clădiri cu destinație culturală din țară, acustica deosebită a acestei săli de excepție fiind la rândul ei una apreciată de artiști și spectactori, în egală măsură. În ultimii ani, de la redeschiderea sălii de spectacole a Palatului Cultural din Lupeni, aici au fost găzduite zeci de evenimente culturale, de la seria de regaluri muzicale care au readus în atenția publicului lupenean spectacole de operă, de muzică populară, de muzică ușoară, de folk sau diverse spectacole muzicale pentru copii, dar și o serie de spectacole caritabile sau piese de teatru pentru copii.

Toate aceste activități artistice se bucură de un real interes din partea publicului. Nu mai departe, zilele trecute,  Festivalul ”Cântec pentru prieteni – In Memoriam Tatiana Stepa” a umplut la refuz sala de specacole pentru două spectacole consecutive. Este evident deci, faptul că multitudinea și diversitatea spectacolelor care s-au derulat la Palatul Cultural în ultimul an și jumătate a făcut ca Lupeniul să-și câștige pe bună dreptate titlul de Capitală Culturală a județului Hunedoara.

Pentru perioada mediat următoare, spectacolelor artistice deja programate pentru a avea loc anul acesta la Palatul Cultural, primarul Lucian Resmeriță a reușit încă un lucru deosebit pentru lupeneni și nu numai, odată cu încheierea unui protocol de colaborare cu Teatrul ID Sârbu din Petroșani, condus de actorul Cosmin Rădescu. Conform acestui protocol, semnat între Primăria Lupeni și Teatrul din Petroșani, anul acesta, în perioada 19 octombrie-31 noiembrie, la Palatul Cultural Minerul, în fiecare joi, vor fi prezentate iubitorilor de teatru, atât pentru copii, cât și pentru adulți, cele mai frumoase piese ale trupei teatrului din Petroșani.

”Sălile pline ale Palatului Cultural Minerul au făcut dovada că cetățenii Lupeniului iubesc cultura și își doresc astfel de activități culturale și artistice. Pentru a veni în sprijinul copiilor și al tinerilor dar și al tuturor iubitorilor de cultură din orașul nostru, am încheiat un protocol de colaborare cu Teatrul ID Sârbu din Petroșani, conform căruia pe scena Palatului Cultural, urmează să se joace, cu regularitate, o serie de piese de teatru din repertoriul actorilor de la Petroșani, piese de teatru atât pentru copii, cât și pentru adulți. Colaborarea noastră cu Teatrul din Petroșani va continua și după data la care expiră acest prim protocol al nostru, astfel încît vom stabili un nou calendar de spectacole pentru luna decembrie și, mai apoi, pentru anul viitor. Vom continua să încheiem colaborări pentru spectacole de diverse genuri pentru toate gusturile astfel încât Lupeniul să rămână Capitala culturală a județului”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni. 
Prima seară de teatru pentru adulți va aduce pe scena Palatului Cultural din Lupeni, joi 19 octombrie 2017 de la ora 18,00 comedia de succes ”Și miniștrii calcă strâmb”, de Ray Cooney, un spectacol al teatrului din Petroșani în regia lui Daniel Vulcu.  Joi dimineața, la matineu (19 octombrie ora 12,00) cei mici sunt invitați să urmărească la Lupeni piesa ”Jack și vrejul de vasole”, o adaptare de Dan Mirea a basmului omonim.
Potrivit protocolului semnat de Primăria Lupeni și Teatrul ”Ion D. Sîrbu”, pe scena Palatului Cultural Lupeni vor mai avea loc, în perioada următoare, următoarele reprezentații de teatru:
Joi, 02.11.2017: ”Frumoasa și bestia” (ora 12,00), ”Un pedagog de modă 9” (ora 18,00);
Joi, 16.11.2017: ”Muzicanții din Bremen” (ora 12,00), ”Hergelia albastră” (pra 18,00);
Joi, 30.11.2017: ”Capra cu trei iezi” (ora 12,00), ”Biloxi Blues” (ora 18,00).