Șapte candidați înscriși în cursa electorală pentru Primăria Deva

Home Politică Șapte candidați înscriși în cursa electorală pentru Primăria Deva

Nu mai puțin de 7 candidați și-au depus dosarele la Bioul Electoral constituit în municipiul Deva, în vederea organizării alegerilor parțiale pentru ocuparea funcției de primar al municipiului reședință de județ. Potrivit calendarului electoral, marți, 17 octombrie 2017 este ultima zi în care cei care doresc să ia parte la această competiție politică își mai pot depune dosarele de candidat.

În ordinea înscrierii și validării dosarelor de candidați de către Biroul Electoral de Circumscripție din Deva, cei 7 candidați la funcța de primar al municipiului Deva sunt: Velu Adrian Călușer (independent), Ioan Ovidiu Popa (ALDE), Petru Mărginean (PSD), Florin Nicolae Oancea (PNL), Marius Vasile Blendea (independent), Vasile Ioan Iovan (PMP) și Lucian Francisco Davidoni (USR).

Candidaturile vor rămâne definitive la data de 24 octombrie 2017,după parcurerea tuturor etapelor (contestații și soluționări). Potrivit calendarului electoral aprobat de Guvern, campania electorală va începe în data de 22 octombrie și va dura 15 zile, până în data de 4 noiembrie la ora 7.00.  Până la data de 24 octombrie inclusiv se va stabili, prin tragere la sorți, ordinea candidaților pe buletinul de vot. Buletinele de vot vor fi tipărite până pe data de 31 octombrie.

Alegerile parțiale pentru alegerea viitorului primar al municipiului Deva vor avea loc în 5 noiembrie 2017.