Artistul fotograf Francisc Nemeth – expoziție de zile mari la Oradea

Home Cultură Artistul fotograf Francisc Nemeth – expoziție de zile mari la Oradea
Artistul fotograf Francisc Nemeth – expoziție de zile mari la Oradea

Artistul fotograf Francisc Nemeth a fost aplaudat, la scenă deschisă, pentru expoziția personală de artă fotografică pe care a prezentat-o la Oradea, în cadrul Zilelor Orașului.

Vernisajul acestei expoziții a avut loc pe data de 12 octombrie 2017 în ambianța elegantă a sălilor de expoziție ale Muzeului de Istorie din Oradea. Artistul fotograf vulcănean Francisc Nemeth a prezentat în cadrul expoziției sale intitulate ”Urme în Umbre” un număr de 42 de fotografii, portete, peisaje sau compoziții, care au fost expuse într-un mod inedit, fiecare pe câte un șevalet, fapt care le-a pus și mai bine în valoare. Orădenii vor putea viziona lucrările maestrului Francisc Nemeth până la începutul lunii viitoare, expoziția acestuia de la Oradea fiind deschisă până la data de 5 noiembrie.

”M-am întors acasă de la expoziția personală orădeană. Încă un moment plăcut din viață a trecut. Într-o atmosferă excelentă de toamnă bihoreană mi-am regăsit orașul copilăriei în plină activitate de restaurare. Cetatea foarte frumos restaurată mi-a primit lucrările în două săli de expoziție a muzeului de istorie. Am expus 42 lucrări de format A2”, ne-a declarat artisul vulcănean.

În cadrul Zilei orașului Oradea, din 12 octombrie, a fost organizat de altfel un ”Maraton Fotografic”, care a debutat cu o Expoziție Artiștilor Fotografi din orașele înfrățite cu Oradea. A urmat vernisajul Expoziției Personale ”Urme în Umbre” semnatî de Francisc Nemeth, evenimentul fiind contnuare de un alt inedit vernisaj de artă fotografică, avându-l îm centrul atenției pe artistului fotograf din Ukraina: Petryna Dmitro.

vernisajul expoziției fotografice a maestrului Nemeth a fost însoțit și de un alt moment artistic de excepție. Este vrba despre concertul cameral susținut de ”Duo Varadiensis” (format din violoniștii Lucian Malița și Thurzó Sándor József, care au oferit momente muzicale, iar ca o frumoasă surpriză făcută artistului din Valea Jiului, verișoara acestuia, Németh Katalin, profesoară pensionară care trăiește în Oradea, a recitat două poezii, una de Eminescu și o alta de Reményik Sándor. În final, o altă artistă a muzicii clasice orădene, Petrucz Eszter, a interpretat o frumoasă piesă muzicală la flaut.

”În preajma zilei vernisajului m-am întâlnit cu artiștii fotografi orădeni, care au dorit să mă cunoască personal și ca artist fotograf. În concluzie, pot spune că a fost un moment deosebit, iar aprecierile din cartea mea de impresii au punctat esențialul”, a mai declarat Francisc Nemeth, un adevărat ”ambasador” al culturii din Valea Jiului în țară și peste hotare.