”Octav” cu Marcel Iureș, proiecție de gală la Petroșani

Home Cultură ”Octav” cu Marcel Iureș, proiecție de gală la Petroșani
”Octav” cu Marcel Iureș, proiecție de gală la Petroșani

De pe acum nu mai e loc de îndoială că în Valea Jiului există o din ce în ce mai numeroasă comunitate pentru care fenomenul cultural a devenit foarte important pe agenda preocupărilor zilnice. A demonstrat acest lucru cu prisosință ultimul eveniment cultural de mare amploare, care a adus la Petroșani proiecția celui mai apreciat film românesc al momentului – ”Octav” în regia lui Serge Celibidachi – și odată cu acesta oportunitatea întâlnirii publicului din Valea Jiului cu remarcabilul actor român Marcel Iureș.

Acesta interpretează rolul principal în producția cinematografică care a ajuns, în premieră, și în Valea Jiului. Proiecția de gală a filmului ”Octav” la Petroșani a avut loc în sala Teatrului Dramatic ”Ion S. Sîrbu” care s-a umplut până la refuz joi seara, poate și datorită faptului că Primăria municipiului Petroșani, care a fost partener al acestui eveniment cultural, a decis ca toate costurile desfășurării evenimentului să fie suportate de Consiliul local, iar accesul publicului să fie unul gratuit.

Evident, printre cei care nu și-au putut rata bucuria de a viziona un film bun, în adevăratul sens al cuvântului, dar și bucuria unei strângeri de mână cu actorul Marcel Iureș, s-a numărat și Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani. ”Proiecţia specială, la Petroşani, a filmului OCTAV în prezenţa maestrului Marcel Iureş a făcut ca sala de spectacole a Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu” să fie arhiplină, ceea ce denotă faptul că publicul de aici este deschis pentru tot ce înseamnă cultură. Mulţumesc marelui actor Marcel Iureş şi întregii sale echipe pentru că a ales municipiul Petroşani pentru a promova minunata peliculă OCTAV”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Într-adevăr, pentru cinefilii din Valea Jiului, vizionarea proiecției de gală a acestui film a conferit nu doar șansa unei întâlniri ”live” cu actorul Marcel Iureș, ci și plăcerea de a viziona un film românesc ”de casă”. Pentru că ”Octav”, producția cinematografică regizată de Serge Celibidachi se remarcă prin faptul că prezintă, prin scenariul său deosebit, un film care readuce în atenție calitățile actorilor, a căror prestație de mare artă trezește în cei care vizionează pelicula un amalgam de sentimente, așa cum astăzi puține filme mai sunt capabile să o facă.

Pe scurt, proiecția de gală a filmului ”Octav” de la Petroșani a conferit o nouă șansă publicului din Valea Jiului de a lua parte la un eveniment cultural binevenit și bineprimit.