Carnaval de Halloween la Biblioteca județeană din Deva

Home Cultură Carnaval de Halloween la Biblioteca județeană din Deva
Carnaval de Halloween la Biblioteca județeană din Deva

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în ziua de     27 octombrie 2017, ora 1800, o petrecere de Halloween la care sunt invitați, cu deosebită plăcere, toți prietenii bibliotecii noastre, de la mic la mare.

”Dorim să oferim o atractivă seară de Halloween și, în acest scop, vom crea decorul adecvat acestei îndrăgite sărbători, care a venit din lumea anglo-saxonă: curtea bibliotecii va fi luminată de zeci de bostani-felinar, iar programul va crea atmosfera tainică și de magie necesară unei veritabile petreceri de Halloween”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene.

Acesta spune că seara va începe cu prezentarea obiceiurilor legate de această zi, cei prezenți vor afla originea și semnificația Halloween-ului, după care va începe petrecerea propriu-zisă. ”Ca în fiecare an, și acum vom lăsa copiii să-și pună fantezia la încercare și le vom oferi prilejul de a lua parte la cele două îndrăgite și palpitante concursuri: „Cel mai înspăimântător costum” și „Dovleacul de groază”. Așa cum ne-au obișnuit deja din anii trecuți, copiii își vor manifesta imaginația și simțul artistic în realizarea unor costume de monștri, schelete, vrăjitoare, vampiri. Toate acestea vor crea o atmosferă de mister și vrajă, ingrediente ce nu pot lipsi de la o petrecere de Halloween adevărată.  Seara se va încheia cu o petrecere la care muzica și dansul vor fi nota dominantă. Prietenii bibliotecii de toate vârstele sunt așteptați cu drag la această îndrăgită sărbătoare a sfârșitului de octombrie”, a mai declarat Ioan Sebastian Bara.