ADVERTORIAL / Cum hrănești o familie mare când ai un buget mic ?

Home Economie ADVERTORIAL / Cum hrănești o familie mare când ai un buget mic ?
ADVERTORIAL / Cum hrănești o familie mare când ai un buget mic ?

Atunci când ai o familie numeroasă și un venit mic este destul de greu să pui pe masă un meniu variat și îmbelșugat, dar nu imposibil. Dacă ești puțin inventivă niciun trebuie să petreci foarte mult în bucătărie. Dar secretul economisii banilor nu stă în cât de mult gătești și pentru câte persoane ci în cât de organizat cheltui banii. Pentru mesele din fiecare zi este important să ai un plan de bătaie și să variezi meniul pe cât posibil. Iar de sărbători, poți găsi suma de care ai nevoie pentru a avea o masă fabuloasă la www.zaim247.com.

Atunci când ai o familie numeroasă nu diversificarea hranei este mai dificilă pentru că fiecare are propriile preferințe. Din acest motiv, este important să ai un plan de mese, prin care să te asiguri că membrii familiei tale primesc hrană diversificată și proaspătă. Chiar dacă plănuiți să cumpărați mâncarea deja gătită, atunci când ai un astfel de plan, vei comanda exact atât cât mâncați. În plus, atunci când aveți o masă îmbelșugată, vei ști ce să aici cu mâncarea de care nu s-ar atins nimeni.

Cu toții știm că este important ca la fiecare masă să consumăm fructe, legume și carne. Dacă vrei să economisești bani și să mănânci sănătos, poți să cumperi legume și fructe proaspete de la piața de cartier, deoarece de cele mai multe ori acolo prețurile sunt mai mici. Și carnea este mai ieftină și mai proaspătă la măcelării. De asemenea, ar trebui să creezi meniu în funcție de sezon. Întotdeauna, fructele și legumele sunt mai ieftine atunci când sunt în sezon. Astfel, te vei asigura că familia ta are parte de cele mai sănătoase mese.

Și conservele te ajută foarte mult atunci când ai o familie numeroasă și încerci să economisești niște bani. Tradițional, toamna se face zacuscă, compot, dulceață, se pun murături și se pun legume la înghețat pentru iarnă. Având în vedere că majoritatea legumelor sunt în sezon în timpul toamnei sau spre finalul verii, le vei cumpăra mai ieftin decât dacă ai face conserve iarna. Chiar dacă este un efort în plus, acestea te vor ajuta să completezi mese atunci când va fi nevoie în timpul iernii.

Inevitabil, vei ajunge și în punctul în care te vei sătura de aceeași mâncare gătită. Din acest motiv, este important ca din când în când să îți înnoiești caietul de rețete sau să mâncați în oraș. Uneori, o întrerupere a rutinei te motivează. Și chiar dacă vrei să îndeplinești un scop financiar nu trebuie să pui prea multă presiune pe tine însăți.

Să hrănești o familie numeroasă când ai un buget mic alocat hranei nu este un lucru imposibil de făcut. Trebuie doar să fii deschisă sugestiilor familiei, să ai răbdare să gătești și să nu te complici foarte tare. Nu trebuie neapărat ca fiecare masă să fie un adevărat festin. Ci poți găti mâncăruri simple de care să se bucure întreaga familie. Însă acel mai important lucru este să te organizezi și să creezi un plan de mese cel puțin cu o săptămână înainte. Astfel, vei ști ce trebuie să cumperi și cum să îți lași timp pentru pregătirea mâncării.