Bani pentru bilete de tren acordate tinerilor pentru a călătorii în Europa

Home Economie Bani pentru bilete de tren acordate tinerilor pentru a călătorii în Europa

Tinerii cu vârsta de peste 18 ani vor putea să călătorească, începând din 2017, gratuit pe calea ferată în statele Uniunii Europene, timp de 30 de zile. În acest scop, Parlamentul European a acceptat astăzi propunerea făcută de eurodeputatul hunedorean Siegfrid Mureșan (PPE) de a finanța din Bugetul Uniunii Europene din 2018, în premieră, programul prin care vor di acordate bilete gratuite de tren tinerilor europeni care împlinesc 18 ani pentru a călători timp de 30 de zile în Uniunea Europeană.

Mureșan spune că pentru primul an de derulare al acestui proiect, au fost alocați 12 milioane de euro din care se estimează că vom putea fi oferi bilete gratuite pentru circa 30.000 de tineri, urmând ca programul să poată fi extins ulterior.

”Vreau ca tinerii europeni să aibă posibilitatea de a cunoaște noi țări, de a exersa limbile străine pe care le învață la școală, de a înțelege mai bine valorile pe care se bazează Uniunea Europeană și de a acumula experiență internațională care le va fi folositoare la angajare”, a declarat europarlamentarul român Siegfried Mureșan.