Trupa de teatru „Ana Colda” pune Petrila pe harta culturală a României

Home Cultură Trupa de teatru „Ana Colda” pune Petrila pe harta culturală a României
Trupa de teatru „Ana Colda” pune Petrila pe harta culturală a României

Trupa de teatru „Ana Colda” a Asociației Culturale „Les Amis De La France” din Petrila se pregătește pentru examenul vieții și nu este deloc ușor deoarece talentații tineri ai acestei trupe și-au pus în gând să pună orașul Petrila pe harta culturală a României.

Astfel, dupâ premiera de succes în aer liber de la Petroșani, „Povestea fraților Grimm”, adaptată de o mână de copii pentru Valea Jiului, avându-l ca mentor pe Bogdan Manoliu și coordonator al trupei pe profesor Anca Simona Manoliu, trupa „Ana Colda” va participa la ediția a VIII-a a Festivalului Internațional de Teatru, Muzică și Dans pentru Copii și Tineri „NEGHINIȚĂ”, un proiect organizat de Fundația Teatrală Neghiniță Bacău și cofinanțat de Consiliul Județean Bacău.

Festivalul de la Bacău revine după o perioadă de întrerupere și se desfășoară în perioada 27 – 29 octombrie, evenimentul fiind găzduit de Teatrul Municipal Bacovia și de Teatrul de Vară „Radu Beligan” și se va disputa pe patru secțiuni: teatru, muzică ușoară, muzică instrumentală și dans.

Trupa „AnaColda” va concura vineri, 27 octombrie 2017, la sala mare a Teatrului Bacovia, zi în care este programat concursul la secțiunea teatru grup. Juriul pentru secțiunea teatru va fi compus din:

– Gabriela Ioniță – actriță, masterandă în scenaristică tv și dramaturgie cinematografică, director Școala de Teatru „Corifeu”, București;

– Florina Găzdaru – actriță Teatrul Bacovia Bacău;

– Ionel Tanasă – actor, regizor, președinte Fundația Teatrală „Neghiniță” Bacău.

Acest festival se adresează copiilor și tinerilor cu vârste de la 5 ani și până la categoria 18 +. Cu ocazia acestui eveniment, vor veni la Bacău mai mult de 1000 de concurenți din 22 orașe ale țării: Comănești, Bacău, Bârlad, Botoșani, Brăila, București, Buzău, Cluj, Constanța, Galați, Hârșova, Hunedoara, Iași, Moinești, Onești, Petrila, Piatra Neamț, Roman, Sibiu, Suceava, Vaslui și Vrancea, dar si concurenți din Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Rusia, Armenia.

Pentru fiecare secțiune se vor acorda trofee, diplome și premii în bani. Gala pentru toate cele patru secțiuni va avea loc pe 29 octombrie, la Teatrul de Vară „Radu Beligan”, începând cu ora 11.00.

Trupa de teatru „ANA COLDA” mulțumește Primăriei Orașului Petrila și tuturor membrilor Consiliului Local Petrila pentru ajutorul și sprijinul oferit în participarea la Festivalul Internațional de Teatru, Muzică si Dans „Neghiniță” de la Bacău!

Așadar să urăm succes tinerilor actori talentați și, nu în ultimul rând, mentorilor lor!