Adrian Câmpean, antrenor Inter Petrila: ”Fotbalul este pasiunea mea de-o viață”

Home Stiri la zi Adrian Câmpean, antrenor Inter Petrila: ”Fotbalul este pasiunea mea de-o viață”
Adrian Câmpean, antrenor Inter Petrila: ”Fotbalul este pasiunea mea de-o viață”

La cei 37 de ani pe care Adi Câmpean îi înscrie astăzi în „meciul” vieții, 28 de ani i-a dedicat sportului rege, fotbalul.

A început cariera fotbalistică la Lonea, jucând în echipa juniorilor de la „Parângul” la acea vreme, de la frageda vârstă de 9 ani. Abia 6 ani mai târziu ajunge să joace primul meci cu echipa seniorilor, aflată în Liga III, avându-l pe banca tehnică pe Constantin Cătuți. A trecut prin toate momentele frumoase, chiar și cele mai puțin plăcute cu echipa de la Lonea.

Înainte de armată a trecut, pentru o perioadă scurtă e adevărat, pe la Dinamo, avându-l pe Cornel Dinu ca antrenor, nu ia totuși prea în serios un fapt important care i se ivise atunci, fiind unul dintre regretele vârstei tinereții.

După stagiul militar revine la Lonea, pentru un an de zile, plecând apoi la Lupeni în anul competițional 2003/2004, echipa de atunci numindu-se Minerul Lupeni, aflată în Liga a III -a și ajunge să promoveze în următorul an competițional în eșalonul secund. De la Lupeni pleacă undeva în anul 2011, acesta fiind momentul desființării echipei Minerul. Ajunge să joace la echipa din Cisnădie (Liga III) și la Retezatul Hațeg (Liga IV), cu aceasta din urmă ajunge până la meciul de baraj cu UTA Arad.

Se întoarce apoi la vechea lui iubire, echipa de la Lonea, care trecea prin momente foarte dificile la acea vreme (2014/2015). Ajunge să fie secundul lui Aurel Moldovan și aduc echipa până la meciul de baraj cu Ghiroda, echipă a județului Timiș, câștigând eventul județean în campionatul 2016/2017, Cupa României și campionatul.

Din 2017 preia frâiele echipei Inter Petrila, ca antrenor principal, avându-l alături pe Florin Stoica. Joacă în continuare fotbal și își dorește ca retragerea de pe terenul de fotbal să însemne promovarea echipei în Liga a III -a.

La Mulți ani, Adi Câmpean!