Codul portocaliu de vremea rea a convocat în ședință Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență

Home Administrație Codul portocaliu de vremea rea a convocat în ședință Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență
Codul portocaliu de vremea rea a convocat în ședință Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență

Codul portocaliu de vreme rea anunțat de meteorologi și pentru județul Huneodara a strâns în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ai cărui membrii s-au reunit sâmbătă, 28 octombrie la sediul Prefecturii Hunedoara.

Zona montană a județului Hunedoara se va afla de astăzi, 29 octombrie 2017, ora 10,00 până luni, 30 octombrie 2017, ora 23,00 sub incidența avertizării meteorologice cod portocaliu, caracterizată de rafale de vânt ce vor depăși 80-90 km/h, iar pe creste 100-120 km/h. De asemenea, în intervalul de timp menționat, va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 de metri și se va depune strat consistent de zăpadă.

În acest context, prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely a convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În cadrul acestuia s-a luat decizia ca, pentru a preveni producerea unor incidente pe traseele montane, jandarmii montani și salvamontiștii să își intensifice activitatea de monitorizare a turiștilor aflați pe traseele montane. ”Recomandăm turiștilor ca în această perioadă să nu se aventureze pe traseele montane, să evite drumețiile pe traseele aflate la mare altitudine, să rămână, pe cât posibil, în zona cabanelor și să respecte recomandările jandarmilor montani și ale salvamontiștilor. Totodată, să apeleze numărul de urgență 112 dacă se află în dificultate și să indice cât mai exact zona în care se află. În situația în care drumurile din zonele montane vor deveni greu accesibile sau impracticabile, polițiștii rutieri vor restricționa circulația pe acestea”, a declarat prefectul Tiberiu Kiszely.

De asemenea, CJSU a aprobat „Planul general de măsuri privind gestionarea situațiilor de urgență specifice sezonului de iarnă pe teritoriul județului Hunedoara 2017- 2018” și „Planul de măsuri pentru prevenirea și limitarea efectelor negative generate de fenomenele meteorologice periculoase prognozate pentru intervalul 29.10.2017, ora 10.00 – 30.10.2017, ora 23.00”.