Expoziţie de artă plastică la Galeria ”Iosif Tellmann” din Lupeni

Home Cultură Expoziţie de artă plastică la Galeria ”Iosif Tellmann” din Lupeni
Expoziţie de artă plastică la Galeria ”Iosif Tellmann” din Lupeni

În aceastã perioadă,  Galeria de Artă ” Iosif Tellmann’’ din municipiul Lupeni găzduieşte o nouî expoziție de artă plastică, avându-i ca autori pe tinerii elevi ai Clubului Copiilor și Elevilor din municipiul Vulcan (structură a Clubului Copiilor și Elevilor din Petroșani). Micii artiști expozanți sunt membri ai Cercului de Arte Plastice care-și desfășoară activitatea sub coordonarea prof. Teodosie Cuciuc.

În cadrul expoziției sunt expuse peste 200 de lucrări realizate pe suport de sticlă, delemn, de hârtie, dar și în tehnica de modelare în lut, reprezentând peisaje de toamnă şi iarnă, portrete, elemente de floră şi faună, teme religioase sau cosmice și de natură statică. Elevii au lucrat în tehnici diferite, de la creion la cărbune, ulei sau tempera, acuarelă sau creioane colorate.

La vernisajul expoziţiei, care a avut loc sâmbătă, 28 octombrie, alături de expozanți și coordonatorul lor, au participat elevi, cadre didactice, părinţi şi membrii ai Asociaţiei Culturale ”Iosif Tellmann’’ din Lupeni.

”Clubul Copiilor a organizat vernisajul expotional, unde elevii de la Cercul de Pictură, coordonați de domnul profesor Cuciuc Teodosie, au expus lucrări cu diferite tematici, cu precădere fiind lucrări dedicate anotimpului de toamnă. Multumim gazdelor noastre de la galeria de artă, părinților și mai ales elevilor noștri talentați”, a declarat prof. Cosmin Kiss, directorul Clubului Copiilor și Elevilor Petroșan-Vulcan.

Text&foto: Antoneta DUBAN