Anchete pentru aflarea cauzelor care au condus la accidentul de mncă de la mina Uricani

Home Stiri la zi Anchete pentru aflarea cauzelor care au condus la accidentul de mncă de la mina Uricani
Anchete pentru aflarea cauzelor care au condus la accidentul de mncă de la mina Uricani

Mai multe anchete vor fi demarate la Mina Uricani, după ce în cursul acestei dimineți, aici a avut loc un accident de muncă soldat cu un mort și alți 3 mineri răniți grav.

Potivit primelor informații oficiale, prezentate astăzi în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul EM Uricani, în prezența ministrului Energiei, Toma Petcu, a prefectului județului Hunedoara, Tiberiu Fabius Kiszely și a directorului SNÎMVJ, Pavel Dreghici Vasile, accidentul a avut loc în jurul orei 7,00, în timp ce o echipă formată din patru lucrători muncea la amenajarea unui plan înclinat, care face legătura dintre suprafață și orizontul 500. Minerii au fost surprinși de „efectele unui suflu dinamic și termic” la circa 50 de metri de suprafață.

Având în vedere că specialiștii din cadrul SNIMVJ nu-și pot explica cauzele care au generat acest accident, la nivelul Minei Uricani vor fi efectuate mai multe anchete. Deja, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani au deschis un dosar penal in rem, după cum informează Parchetul General. O altă anchetă este efectuată de inspectorii ITM Hunedoara.

Ministrul Energiei Toma Patcu a anunțat că și SNIMVJ va dferula o anchetă pentru a vedea care au fost cauzele care au generat acest accident de muncă. ”I-am cerut domnului director să își realizeze propria anchetă. În paralel așteptăm concluziile celor de la ITM, fără să interferăm, deoarece este foarte important să nu ne amestecăm în anchete. Așa cum am procedat și în cazul decedaților de la Lupeni vom avea aceeași procedură și în Guvern. Toate celelalte lucruri vor fi analizate în timp. Este foarte important să stabilim într-un termen foarte scurt în baza tuturor informărilor interne, dar și externe ce vulnerabilități avem în această zonă de minerit pentru a lua cele mai bune decizii”,  a declarat, la Uricani, Toma Petcu, ministrul Energiei.