Cei 7 copii minunați ai Petrilei! Locul III la Festivalul Internațional de Teatru, Muzică și Dans „Neghiniță”

Home Educație Cei 7 copii minunați ai Petrilei! Locul III la Festivalul Internațional de Teatru, Muzică și Dans „Neghiniță”
Cei 7 copii minunați ai Petrilei! Locul III la Festivalul Internațional de Teatru, Muzică și Dans „Neghiniță”

În perioada  27-29 noiembrie, la Bacău, a avut loc la Festivalul Internațional de Teatru, Muzică și Dans pentru Copii și Tineri „Neghiniță”, ediția a VIII-a, unde Petrila a ajuns pe podiumul de premiere prin trupa de teatru „Ana Colda”.

Povestea fraților Grimm, adaptată de o mână de copii talentați ai Teatrului „Ana Colda” din cadrul Asociației Culturale „Les Amis de La France”, a obținut laurii festivalului de la Bacău, la primul lor concurs de acest gen și asemenea amploare.

Reprezentația lor a fost plină de entuziasm, copleșiți de emoțiile apariției lor pe o scenă atât de mare, stăpânesc ca niște adevărați profesioniști de teatru micile stângăcii în fața unei audiențe respectabile, până la lacrimi.

Raluca Lupulescu, Moț Roxana, Flavia Maria, Daniela T. Marina, Manoliu Anca Simona, Popescu Mihaela, Amariei Lorena şi Angi F. Maria, coordonați de Bogdan și Anca Simona Manoliu, aduc Petrila pe poziția a treia a podiumului festivalului internațional de la Bacău.

„Dupa un weekend în care emoția și spiritul cultural și-au pus amprenta pe sufletele lor și pe ale îndrumătorilor lor au ieșit la rampă! Au avut curajul de a străbate drumul spre Bacău la Festivalul Internațional de Teatru, Muzică și Dans „Neghiniță”, unde au pășit pe scenă alături de cele mai bune trupe de teatru din țară simțind cu putere emoția lăsată moștenire acolo de titanii teatrului românesc: Radu Beligan, Tamara Buciuceanu-Botez, Florin Persic, Elvira Godeanu, Olga Tudorache, etc. La finalul unei competiții, de la care au plecat cu sufletele pline, nu au reușit să urce pe scena laureaților pentru premiere datorită unui cod portocaliu de vreme rea, care le cere să plece mai repede spre casă. Azi, Directorul festivalului, un om extraordinar, Ionel Tanasă, a adus vestea care a umplut sufletele de bucurie… LOCUL III pentru prestația Trupei de teatru ANA COLDA. Bravo copii frumoși și talentați!”, a declarat prof. Manoliu Anca Simona.