”Biloxi Blues”, viața de cazarmă pe scena teatrului din Petroșani

Home Cultură ”Biloxi Blues”, viața de cazarmă pe scena teatrului din Petroșani
”Biloxi Blues”, viața de cazarmă pe scena teatrului din Petroșani

Biloxi Blues  unul dintre cele mai răsunătoare succese la public de pe Broadway este pus acum în scena la Petroșani. Aceasta este semnată de autorul Neil Simon, cel mai jucat şi mai premiat dramaturg american contemporan. Un text comic şi amar în acelaşi timp, o poveste despre maturizare, armată, dragoste, sexualitate, despre viaţă, cu constrângerile şi prejudecăţile ei. Un spectacol proaspăt şi captivant, jucat la intensitatea vârstei tinerelor personaje. Asta pregătesc pentru acest sfârșit de săptămână actorii Teatrul Dramatic „I. D Sîrbu” Petroșani, coordonați de regizorul Horațiu Ioan Apan.

Acesta a mai pus în scena la Petroșani o serie de spectacolele printre care cele mai recente în 2017 CAPRA CU TREI IEZI  după Ion Creangă, în 2016 – ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI de Dale Wasserman, în 2015 – CANIOTA de Eugene Labiche și în 2014 – FILUMENA MARTURANO, de Eduardo De Filippo, DEGEȚICA, după H.C. Andersen, PROSTIA OMENEASCĂ după Ion Creangă.

Din distribuția spectacolului ”Biloxi Blues” fac parte actorii: Mihai Alexandru, Dragoș Măceșanu, Radu Tudosie, Mihai Sima, Alexandru Cazan, Adelin Ilie, Sergiu Fîrte, Daniel Cergă, Amelia Toaxen și Simona Codreanu.  Scenografia este semnata Eliza Labancz.

“Biloxi Blues, a doua piesă dintr-o trilogie cu substrat auto-biografic a lui Neil Simon, este povestea unor tineri recruți în armata S.U.A. Aceștia, în instruirea lor pentru luptă,  dau piept cu un sergent dur care, prin metodele sale mai puțin obișnuite, vrea să-i transforme din civilii care sunt, în militari disciplinați, capabili să-și învingă inamicii și să rămână în viață. Stagiul de instrucție al acestor încorporați îi metamorfozează din adolescenți, întrucatva rebeli, în bărbați responsabili. În cele zece săptămâni de pregătire, sergentul devine astfel maestrul care-și învață discipolii să lupte pentru viață și să câștige. Eroii se nasc dintre noi”, spune regizorul Horațiu Ioan Apan

Premiera spectacolului „Biloxi Blues” va avea loc sâmbătă, 4 Noiembrie, de la ora 18.00.

Duminică, 5 noiembrie, cei mici sunt așteptați la teatru, de la ora 12.00 la spectacolul „Capra cu trei iezi”.

Prețul unui bilet la spectacolul pentru adulți la premieră este de 30 lei, iar pentru cei mici de 8 lei.