Comunicat Apa Serv Valea Jiului / Program Laborator de Metrologie

Apa Serv Valea Jiului Petroşani aduce la cunoştiinţă utilizatorilor săi, că programul  Laboratorului de Metrologie din cadrul S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroșani este următorul:

Programul de lucru cu publicul este de Luni până Vineri:

  • între orele 08:00 – 12:00 – primirecontoare de apă rece;
  • între orele 12:00 – 15:00– predare contoare de apă rece.

Laboratorul de Metrologie functionează astfel: De Luni până Vineri, între orele: 08:00 – 16:00.

Laboratorul de metrologie verifică contoare de apă rece cu diametrul nominal:

DN = 15mm-25mm – Tarif: 25,00 lei (inclusiv TVA);

DN= 25mm-40mm – Tarif: 42,60 lei (inclusiv TVA);

Infrastructura laboratorului utilizează  etaloane de lucru cu trasabilitate  atestată în Certificatul de Etalonare și sunt utilizate în mod curent pentru verificarea metrologică a contoarelor de apă rece.

NOTA:

În intervalele sus- menţionate au prioritate contoarele de apă în regim de reclamaţie şi cele aflate în proprietatea ASVJ SA  (urgente).

În conformitate cu HG 1660/2005 privind aprobarea unor instrucţiuni de metrologie cu modificările şi complectările ulterioare –IML 3-05, articolul 12 aliniatul 2, ’’prezentarea la verificarea metrologică  periodică constituie obligaţia persoanelor fizice sau juridice care, în calitate de proprietar, utilizează sau încredinţează spre
utilizare mijloace de măsurare supuse controlului metrologic legal. Proprietarul suportă cheltuielile aferente verificării metrologice periodice’’.

Birou Presă Apa Serv Valea Jiului Petroşani