ADVERTORIAL / Nu mai amâna impunerea unui buget

Home Economie ADVERTORIAL / Nu mai amâna impunerea unui buget
ADVERTORIAL / Nu mai amâna impunerea unui buget

Foarte mulţi amână impunerea unui buget deoarece au impresia că le ca schimba total stilul de viaţă şi că nu vor mai avea libertate. Ce-i drept, după câteva luni de cheltuieli organizate vei simţi o schimbare, însă aceasta va fi pozitivă. Iar în ceea ce priveşte libertatea, este important să înţelegi că un buget te ajută să îţi îndeplineşti toate ţelurile financiare, iar pentru a face acest lucru, trebuie să renunţi la unele obiceiuri consumeriste. Dar asta nu înseamnă că nu vei mai ieşi în oraş cu prietenii sau că va trebui să renunţi la vacanţe. Ci doar că trebuie să iei o decizie informată ori de câte ori cumperi ceva. Pentru a găsi cele mai bune oferte de împrumuturi trebuie să vizitezi http://www.penge247.dk/kviklan/ şi nu vei mai fi nevoit să strângi cureaua atât de tare.

Cel mai important motiv pentru care ar trebui să optezi pentru un buget este că nu îţi vei mai face griji în privinţa banilor. Dacă ai probleme financiare şi îţi este greu să împarţi salariul între credite, cumpărături şi viaţa socială, atunci un buget te ajută foarte mult. Pentru că îţi vei propune să cheltui anumite sume pentru anumite categorii, îţi vai mai uşor să le faci pe toate. În plus, vei putea chiar să şi economiseşti odată ce te obişnuieşti cu acest stil de viaţă. Nu este obligatoriu să îţi impui un buget foarte rigid, dar simpla organizare a cheltuielilor te responsabilizează să îţi îndeplineşti scopurile financiare.

Un buget înseamnă control asupra venitului tău. Ceea ce înseamnă că nu este nevoie neapărat să câştigi mai mult pentru a-ţi îndeplini scopul, ci doar să controlezi venitul care intră în casă. Chiar dacă pare un proces complicat în care eşti obligat să indexezi fiecare cheltuială, nu trebuie să te sperii. Este destul de uşor să te obişnuieşti cu un sistem care îţi spune că trebuie să te limitezi la o anumită sumă. Iar avantajul este că te ajută să îţi îndeplineşti visele. De asemenea, nu este indicat să îţi impui o listă de cumpărături pe care să nu o mai revizuieşti. Ci este indicat să refaci bugetul lunar, în funcţie de nevoie şi de ce ai învăţat în lunile precedente.

În plus, un buget îţi oferă posibilitatea de a decide ce faci cu banii. Pe lângă faptul că odată cu impunerea unei strategii de cheltuire a banilor vei şti exact ce procent din salariu se duce spre datorii şi cheltuieli obligatorii cum ar fi chiria şi facturi, vei putea vedea şi care sunt obiceiurile zilnice care te lasă fără bani în buzunar. Odată ce conştientizezi ce greşeli faci, îţi va fi mai uşor să economiseşti.

Impunerea unui buget nu înseamnă că nu vei merge niciodată în vacanţa de vis. Ci doar că trebuie să iei decizii informate şi să fii mai responsabil cu cheltuirea banilor. Iar atunci când vrei să faci investiţii mari, cum ar fi cumpărarea unei case, a unei maşini, mersul într-o vacanţă exotică sau chiar refinanţarea unui împrumut este important să verifici un tabel de comparaţie (sammenligningstabel) a creditelor pentru a lua cea mai bună decizie pentru tine. De altfel, un buget te lasă să faci orice cu banii tăi, atâta timp cât eşti responsabil.