Poliția a deschis o anchetă în cazul accidentului de la Peștera Bolii

Home Stiri la zi Poliția a deschis o anchetă în cazul accidentului de la Peștera Bolii
Poliția a deschis o anchetă în cazul accidentului de la Peștera Bolii

Poliția Transporturi Feroviare (TF), sub coordonarea procurorilor, a început cercetările in rem, pentru faptă, în cazul accidentului de muncă în care trei muncitori au murit, sâmbătă, în zona Peștera Bolii, din apropiere de Petroșani, după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste ei.

Cercetările se desfășoară împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara și sunt coordonate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani. Ancheta are ca obiect, printre altele, infracțiunile de ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă.

„În cazul accidentului de muncă de la Peștera Bolii, polițiștii TF efectuează cercetări (in rem) împreună cu inspectorii ITM, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-a produs incidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Tre muncitori care lucrau sâmbătă la un pod de cale ferată în zona Peștera Bolii, la intrarea în municipiul Petroșani, au decedat după ce au fot prinși sub un mal de pamânt.

Potrivit primelor date ale ITM Hunedoara, muncitorii erau angajați ai unei firme din Onești, județul Bacău, inspectorii de muncă efectuând verificările necesare în asemenea situații.

Peste 20 de pompieri militari intervin în zona accidentului de muncă pentru degajarea a două victime care sunt îngropate sub pământul și rocile căzute peste ele. O altă victimă, decedată, a fost scoasă de sub malul de pământ.

Potrivit unui comunicat de presă al IGSU, la fața locului au fost deplasate două autospeciale cu module de descarcerare și o ambulanță SMURD.

De asemenea, a fost alertat un echipaj de salvatori care acționează cu un container multirisc, prevăzut cu accesorii de descarcerare grea, asigurare și stabilizare, care permit derularea misiunilor de căutare-salvare în medii greu accesibile.

AGERPRES