Municipii din Valea Jiului nominalizate la Gala Națională a Asociației Municipiilor din România

Home Administrație Municipii din Valea Jiului nominalizate la Gala Națională a Asociației Municipiilor din România
Municipii din Valea Jiului nominalizate la Gala Națională a Asociației Municipiilor din România

La Ateneul Român din București a avut loc, marți, 6 noiembrie, o nouă ediție a Galei de Excelență a Asociației Municipiilor din România, eveniment organizat sub înaltul patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Evenimentul şi-a propus premierea performanţei în 10 domenii de interes pentru administraţia locală: educație, sănătate, transport , iluminat public, sisteme de încălzire , promovarea și susținerea antreprenoriatului, amenajarea de spații verzi, parcuri și locuri de joacă, promovarea turismului, digitalizare, transparență.

În cadrul celor 10 domenii de interes, două au adus nominalizări și pentru administrațiile locale din Petroșani și, respectiv, Vulcan. Astfel, Municipiul Petroșani a fost nominalizat la categoria ”Excelență în sănătate”, alături de municipalitățile din Craiova și Orăștie. Prezent la eveniment, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a declarat: ”Gala de excelență a Asociației Municipiilor din România, organizat sub patronajul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis a adus o nominalizare municipiului Petroşani pentru secțiunea INVESTIȚII ÎN SĂNĂTATE. Cred că acest lucru este o recunoaştere care vine să întărească certitudinea că, la Petroşani, sănătatea este unul dintre cele mai importante domenii de pe agenda de lucru a administrației locale.”

De asemenea, Municipiul Vulcan a fost nominalizat, alături de administrațiile locale din Sectorul 1 al Municipiului București și de Municipiul Suceava, pentru Premiul de Excelență în Educație. Prezent la eveniment, viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, a declarat: ”Nu este pentru prima oară când activitatea admnistrației locale din municipiul Vulcan în ceea ce provește derularea investițiilor în modernizarea sistemului de educație este apreciată la nivel național. Ne onorează acest lucru și ne întărește convingerea că atunci când am stabilit Educația ca prioritate pentru echipa din fruntea Primăriei Vulcan și când am acționat ca atare, am făcut o alegere înțeleaptă.”

Performanțele din Adminisrația Publică Locală romnească au fost apreciate și de Președintele României, Klaus Iohannis care a acceptat ca evenimentul să fie organizat, în premieră, sub înaltul patronaj al Instituției Prezidențiale. “Am participat la prima ediţie a Galei Asociaţiei Municipiilor din România, o gală ce premiază rezultate notabile în anumite domenii din administraţia publică locală. Şi, fiindcă eu cred că administraţia publică locală trebuie să fie performantă şi aceste performanţe trebuie cunoscute, am acordat Înaltul Patronaj acestei prime Gale şi cred că este bine ca publicul să vadă cum anumite administraţii reuşesc realmente să performeze pentru comunităţile lor” a declarat Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis.

 

Căştigătorii primei ediţii a Galei AMR sunt:
Excelența în educație – Municipiul Suceava, Excelența în sănătate – Municipiul Craiova, Excelența în transport public – Municipiul Alba Iulia, Excelența în iluminat public – Municipiul Brăila, Excelența în sisteme de încălzire – Municipiul Giurgiu, Excelența în promovarea și susținerea antreprenoriatului – Municipiul Satu-Mare, Excelența în amenajarea de spații verzi, parcuri și locuri de joacă – Municipiul Vaslui, Excelența în promovarea turismului- Municipiul Sibiu, Excelența în digitalizare – Municipiul Cluj- Napoca, Excelența în transparență – Municipiul Roman.