valea Jiului găzduiește a zecea ediție a Concursului Național de Salvare Minieră

Home Stiri la zi valea Jiului găzduiește a zecea ediție a Concursului Național de Salvare Minieră

Cea de-a X-a ediție a concursului național de salvare mineră va avea loc la finalul acestei săptămânim mai exact în zilele de 9 și 10 noiembrie, în Valea Jiului, la Petroșani.

Evenimentul este organizat de Asociatia Salvatorilor Minieri si de Suprafatã (ASMS) și reunește la start cele mai bune echipe de salvare minieră, de subteran și, respectiv, de suprafață din România.

Prima zi a Concursului Național de Salvarea Minieră este dedicată activităților în care sunt incluse temele pentru secțiunea de salvare minieră subterană. În cadrul acestei comonente de concurs au fost înscrise 5 echipe participante, 4 dintre acestea fiind de la Complex Energetic Hunedoara, și anume: Mina Lonea, Mina Livezeni, Mina Vulcan, Mina Lupeni, iar cea dea cincea echipă este cea a salvatorilor de la Societatea Națională a Sării – Salina Praid.

Pentru cea de-a doua zi a concursului, 8 echipe de salvaori mineri de suprafață  se vor înscrie în competiție. Este vorba despre 4 echipe din cadrul Complexului Energetic Oltenia, respectiv Electrocentrale Craiova II, Electrocentrale Isalnita, Electrocentrale Rovinari, Electrocentrale Turceni. Celelalte echipe de salvatori mineri de suprafață sunt  de la companiile Metrorex Bucuresti, Falck Fire Services –OMV Petrobrazi Ploiesti, Fireproof Team Ploiesti –Petrotel Lukoil și Arcelor Mittal Galati

Organizatorii evenimentului apreciază că aceste acțiuni au rolul extinderii cooperării pe plan național a stațiilor de salvare printr-un schimb de informatii optim și aplicat. Totodată, esențială pentru Asociatia Salvatorilor Minieri și de Suprafață este și alinierea la normativele și standardele internaționale în domeniu în rândul tututor membrilor și partenerilor.