Petroșaniul e pregătit pentru intervențiile rutiere în sezonul iarnă

Home Administrație Petroșaniul e pregătit pentru intervențiile rutiere în sezonul iarnă
Petroșaniul e pregătit pentru intervențiile rutiere în sezonul iarnă

Utilajele de deszăpezire și echipele mobile de intervenție ale Eolian Energy SRL, firma care are în administrare activitatea de întreținere a drumurilor publice din municipiul Petroșani, au fost prezentate astăzi în fața edililor și a comunității locale, în cadrul unui eveniment care s-a desfășurat în fața Primăriei municipiului Petroșani.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, viceprimarul Nicolae Florin, șeful SPADPP – Daniel Vișan și alți oficiali din Primărie, dar și jurnaliștii și cetățenii interesați au putut trece în revistă mașinile de intervenție care vor acționa, în sezonul de iarnă 2017/2018 pe raza municipiului Petroșani. Potrivit reprezentanților firmei Eolian Energy, este vorba depre 15 utilaje de diverse dimensiuni, echipate corespunzător, care vor deservi municipiul Petroșani în activitatea de deszăpezire. Acestora li se adaugă echipe de muncitori care vor acționa manual la curățarea zăpezii. De asemenea, administratorii drumurilor din Petroșani au precizat că, în acest moment, a fost achiziționată și o cantitate suficientă de material antiderapant pentru străzi și trotuare.

”Inspecția utilajelor pentru deszăpezire, pe care am efectuat-o astăzi, așa cum am procedat de altfel în fiecare an înainte de venirea seznului rece, ne relevă faptul că cei cărora le-am încredințat contractul de întreținere a drumurilor din Petroșani sunt pregătiți corespunzător pentru intervențiile necesare pe timp de iarnă. Se va interveni, atunci când va fi cazul, cu prioritate pe arterele principale şi către instituţiile publice, iar reprezentanţii societăţii care se ocupã de deszăpezire au stabilit planul de acţiune pentru acest sezon de iarnă şi ne asigură că nu vor fi probleme”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Acesta precizează că, în plus, față de anii anteriori a apărut și o noutate în ceea ce privește o mai eficientă monitorizare a interveției drumarilor, având în vedere că fiecare utilaj va avea un GPS astfel încât, cei interesați, vor putea ști în orice moment unde acționează aceste utilaje. ”Firma ne va da linkul și toate parolele de la acest sistem de monitorizare, astfel încât noi vom urca aceste informații și pe site-ul Primăriei și astfel se va putea vedea în timp real, poziția lor în teren în aceasă iarnă”, explică Tiberiu Iacob Ridzi.