Accidentul de muncă de la Mina Uricani a mai făcut o victimă

Home Stiri la zi Accidentul de muncă de la Mina Uricani a mai făcut o victimă
Accidentul de muncă de la Mina Uricani a mai făcut o victimă

Alin Băran, unul dintre minerii răniți în explozia de la Uricani din 30 octombrie, care fusese adus la Spitalul de Arși din Capitală, a murit joi dimineața, la ora 5,30, a declarat pentru AGERPRES directorul medical al unității sanitare, Cristian Nițescu.

Minerul decedat avea 40% arsuri pe suprafața corpului și arsuri de căi aeriene, a precizat Nițescu.

Cu oate acestea, există suspiciuni că Alin Băran și-ar fi pierdut viața datorită contactrii unui virus intraspitalicesc. Informația a fost prezentată de președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu, care a afirmat că minerul care a murit joi dimineață ar fi fost infectat cu bacteriile klebsiella și piocianic în spital. „Acest miner practic a murit din cauza infecției cu klebsiella. Avem buletinul de analize medicale care confirmă acest lucru. (…) Se bănuiește, la modul cât se poate de rezonabil, că infecția s-a produs prin cada de baie care este folosită la toți pacienții. Acea cădiță are o husă de plastic care este folosită de fiecare dată, este doar spălată și dezinfectată superficial și refolosită la alți pacienți. În mod normal, acea husă trebuie să fie de unică folosință. Avem date că el a venit steril din punct de vedere al bacteriilor patogenice (…). Ultima recoltare pe care noi o avem este că a fost colonizat cu klebsiella și piocianic multirezistent la tratament și practic pe urmă a intrat în sepsis sever”, a explicat Vasile Barbu.

Urmare a acestor declarații, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a dispus Inspecției Sanitare de Stat să efectueze un control la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală.

Cel de-al doilea miner care se află la Spitalul de Arși urmează să fie externat în cursul zilei de vineri.