Tabăra de sănătate pentru copiii supraponderali, apreciată la Târgul Mondial de Turism de la Londra

Home Reportaj Tabăra de sănătate pentru copiii supraponderali, apreciată la Târgul Mondial de Turism de la Londra
Tabăra de sănătate pentru copiii supraponderali, apreciată la Târgul Mondial de Turism de la Londra

Tabăra de sănătate pentru copiii supraponderali, organizată anual în stațiunea Straja, din Valea Jiului, în care cei mici sunt ajutați să slăbească sănătos, într-un mod plăcut pentru ei, a reprezentat una dintre ofertele României la ediția din acest an a Târgului Mondial de Turism (World Travel Market) care a avut loc la Londra, în perioada 6-8 noiembrie.

„Ideea mea a fost să oferim tabere personalizate, cum este cea prin care copiii cu probleme de greutate pot slăbi într-un mod plăcut, printr-un meniu adaptat și mișcare pe munte. Conceptul taberei de sănătate pentru copiii supraponderali a fost foarte bine primit de participanții la târg. Am avut un schimb foarte util de contacte cu multe agenții de turism din lume și le-am propus să-și dezvolte serviciile spre România și Valea Jiului, în particular”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, coordonatorul taberelor de sănătate din Straja, Marius Fodoran.

Potrivit acestuia, un prim pas spre internaționalizarea acestui gen de tabere a fost făcut din această vară, când la Straja au venit și doi copii cu probleme de greutate din Franța și Republica Moldova, iar rezultatele au fost foarte bune.

Participarea companiei condusă de Marius Fodoran la Târgul Mondial de Turism de la Londra a fost posibilă datorită unui grant câștigat de acesta printr-un program guvernamental dedicat IMM-urilor românești. Finanțarea a permis tânărului din Straja să realizeze materialele promoționale necesare afacerii sale și să acopere cheltuielile necesare la târg. În cadrul proiectului va mai fi realizată și o aplicație pentru telefoanele mobile dedicată taberelor personalizate din Straja.

Din partea țării noastre, la târgul de turism de la Londra au mai fost reprezentate, printre alții, Cetatea Deva, un lanț de hoteluri, o asociație de turism din Bihor și o alta din Moldova.

„Noi am promovat un turism de altă factură, diferit de cel de lux, și am stârnit interesul participanților. Amplasarea foarte bună a standului țării noastre a contribuit la reușita acestei ediții”, a precizat Marius Fodoran.

Taberele de sănătate pentru copiii supraponderali sunt organizate, în fiecare vară, în stațiunea Straja, din Valea Jiului, până acum desfășurându-se nouă ediții ale acestora. Copiii beneficiază de un meniu care le permite să slăbească într-un mod sănătos, cei mici fiind asistați de nutriționiști și psihologi. O echipă de profesori de sport sau studenți îi ajută să facă mișcare prin deplasări pe trasee montane sau diferite jocuri specifice. La final, părinții copiilor sunt instruiți cum să continue acasă programul început în tabără.

AGERPRES