Apa Serv își eficientizează organigrama și va crește salariile angajaților

Home Economie Apa Serv își eficientizează organigrama și va crește salariile angajaților
Apa Serv își eficientizează organigrama și va crește salariile angajaților

Organizarea eficientă a muncii, utilizarea tehnologiei și fidelizarea salariaților, sunt doar câteva dintre preocupările constante ale echipei de management de la Apa Serv Valea Jiului. Directorul general al ASVJ, Costeol Avram ste conștient de faptul că un angajat bun se menține doar plintr-un nivel de salarizare corespunzător.

În acest sens, anul 2018 poate aduce vești bune și foarte bine pentru salariații operatorului regional de apă. ”Noile prevederi legislative privind salariul minim și regimul de fiscalizare adoptate de Guvern, dar și o mai bună organizare a politicii de personal, va face posibil ca în 2018 angajații Apa Serv să beneficieze de venituri mai mari. Am început să investim în modernizarea şi automatizarea anumitor obiective şi nu mai este nevoie să stea câte trei-patru angajaţi, să se uite la ele. Aceştia vor ajunge pe teren, cei care doresc să muncească. Avem în plan şi creşteri salariale pentru angajaţi, creşteri pe care să le simtă”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului.

Aceste creșteri salariale nu vor conduce însă la o creștere a tarifelor de operare, dă asigurări Costel Avram. El explică faptul că, în ultimii ani, numărul de personal a scăzut constant, de la 530 de angajați în 2013 la 496 în prezent, iar estimările pentru anul viitor arată că numărul salariaților de la Apa Serv va ajunge, la mijlocul anului viitor, la numai 450 de angajați. ”Asta nu înseamnă însă că dăm oamenii afară. Dimpotrivă ! Toți cei care pleacă, pleacă doar pe cale naturală. În plus, nu renunțăm să facem angajări, acolo unde acestea sunt necesare. În același timp, am cerut acționarilor noștri să accepte realitatea faptului că nevoia de a-i fideliza pe salariații Apa Serv care muncesc, uneori în condiții grele și foarte grele, implică necesitatea de a acorda salarii mai mari și am convingerea că acest lucru se va întâmpla”, a declarat Costel Avram.

În prezent, cea mai mare parte a salariaților Apa Serv este remunerată cu salariul minim pe economie, dar media câștigurilor salariale este undeva la 2000 de lei/lună. La aceștia se adaugă însă și o serie de faciltăți, cum ar fi acordarea de bonuri de masă, tichete cadou, gratuități la plata consumului de apă potabilă și chiar premieri cu diverse ocazii.