Trofeului Diamantul Negru la handbal a fost câștigat de echipa Școlii gimnaziale nr. 4 Vulcan

Home Stiri la zi Trofeului Diamantul Negru la handbal a fost câștigat de echipa Școlii gimnaziale nr. 4 Vulcan
Trofeului Diamantul Negru la handbal a fost câștigat de echipa Școlii gimnaziale nr. 4 Vulcan

Finala campionatului intercolar de handbal, dotat cu ”Trofeului Diamantul Negru” oferit la Handball Challange Știința U Petroșani a fost câștigată de echipa Școlii gimnaziale nr. 4 din municipiul Vulcan. Aceștia au întrecut în finală echipa reprezentativă de handbal a Școlii gimnaziale nr. 7 Petroșani. pe locul al treilea s-au clasat sportivii Școlii Generale nr. 1 din Petrila.

Finala campionatului de handbal din Valea Jiului Diamantul Negru s-a desfășurat joi, 9 noiembrie la sala Școlii generale nr. 5 dn Petroșani. Întrecerile s-au desfășurat însă pe parcursul mai multor săptămâni, mai multe unități de învățământ din orașele Văii Jiului răspunzând provocării lansate de Mihai Pop, fost jucător, antrenor și arbitru de handbal.

”Am pornit împreună la un nou drum…după 26 ani! Prof.Cristian Cazan – manager loturi HC Știința
U Petroșani și prof.Stoica Gherasim doi foști jucători de handbal la Știința Petroșani acum 26 ani, au participat la renașterea handbalului masculin în Valea Jiului. Felicitări echpei câștigătoare și tuturor copiilor care au participat la această întrecere sportivă menită să promoveze unul dintre cele mai frumoase sporturi: handbalul. Mulțumim tuturor celor care au fost prezenți în număr mare la sală pentru a promova spiritul geto-dac prin handbal!”,  a declarat Mihai Pop, promotorul acestui eveniment și inițiator al proiectului național ”Handbalul – sport național !”

La festivitatea de premiere a laureaților ediției I a Cupei Diamantul negru la handbal din Valea Jiului au participat și Cristian Merișanu – viceprimarul municipiului Vulcan, dar și consilierul local de la Petroșani, Lavinia Grigoriu.

Vreau să le mulțumesc organizatorilor acestui evenimnt sportiv care readuce în atenție handbalul și, bineînțeles, vreau să-i felicit pe copiii care au subscris acestui proiect, mai ales pe elevii doamnei prof. Imola Tunde, care au reușit să aducă prima ediție a acestui concurs la Vulcan”, a spus viceprimarul Cristian Merișanu.