Ce și cum a fost la ”Balul Bobocilor” de la Liceul Tehnologic ”Retezat” Uricani

Home Stiri la zi Ce și cum a fost la ”Balul Bobocilor” de la Liceul Tehnologic ”Retezat” Uricani
Ce și cum a fost la ”Balul Bobocilor” de la Liceul Tehnologic ”Retezat” Uricani

Ca de atâtea alte ori până acum, Casa de Cultură a orașului Uricani a găzduit vineri, 10 noiembrie 2017, mult așteptatul BAL AL BOBOCILOR de la Liceul Tehnologic Retezat. Elevii clasei a XII-a, ajutați și de membrii Consiliului Școlar al Elevilor, au organizat această sărbătoare a frumuseții și a talentului, dedicată colegilor din clasa a IX-a.

Ridicarea cortinei a dezvăluit privirilor uimite ale spectatorilor un decor de basm. Pe poarta vechiului castel au pătruns cei doi prezentatori, Radu Samira și Silași Petrișor care, pe parcursul întregului spectacol, au reușit să creeze și să mențină atmosfera antrenantă, specifică unui asemenea eveniment. După ce au fost adresate mulțumiri tuturor instituțiilor și persoanelor care au contribuit la realizarea acestui proiect, a fost prezentat juriul, prezidat de doamna profesoară Marinela Bărzăune si compus din următorii membrii  doamna directoare Cornelia Sanda, doamna  directoare adjunct   Vera  Ciurea , doamna  Olenca Ghețău  , domna  Mariana Apostu , doamna Adriana Cârlan , domnul Radeș Florin , președintele CȘE Alexandru Malairos dar și un reprezentant din partea primăriei.

În aplauzele spectatorilor, pe scenă și-au făcut apariția, rând pe rând, asemenea domnițelor și cavalerilor de odinioară, cele nouă perechi care au defilat cu eleganță și au fost prezentate unui public absolut entuziast.

Această primă probă a fost urmată de altele, care le-au permis bobocilor să-și etaleze talentele și să-i impresioneze pe toți cei prezenți, transformând misiunea juriului într-una extrem de dificilă.

După ce le-a fost testată dexteritatea într-o probă surpriză, care a stârnit amuzamentul privitorilor, bobocii au trecut prin disconfortul generat de întrebările de cultură generală și de cele referitoare la manierele elegante, la care s-au străduit să răspundă cât se poate de bine.

Rând pe rând, scena a prins viață în momentele în care fiecare pereche s-a străduit să-și impresioneze admiratorii. Revărsarea de ingeniozitate și de talenta încântat  un public doritor să se lase impresionat, care i-a răsplătit pe concurenți cu valuri de aplauze.

În momentele dintre probe, atmosfera a fost întreținută de invitații speciali: frații Izabela și Peter Bot, Alissa Pinko, Alexandru Berciu, Denis Lorentz, Marian Ovidiu Săpoi, Petrișor Silași, care au încântat asistența cu numere de muzică și de dans. Ca de fiecare dată, numărul de iluzionism prezentat de Ciprian Firizoiu, câștigătorul primei ediții a concursului Elevii au talent, a electrizat atmosfera din sală.

Proba finală, de eleganță, a  constat   în prezentarea ținutelor de seară și a dat concurenților prilejul de a-și etala, o dată în plus, bunul-gust, rafinamentul și eleganța, într-o ultimă încercare de a cuceri publicul și de a impresiona juriul.

În vreme ce membrii juriului s-au retras pentru deliberare, spectatorii s-au delectat în compania invitaților speciali: Cedry2k & Pietonu, care au incendiat atmosfera din sală, într-un spectacol plin de sunet, culoare și lumină, îndelung aplaudat de toți cei prezenți.

Anunțarea rezultatelor a venit să detensioneze atmosfera din salăși să răsplătească toate eforturile, pasiunea și dăruirea bobocilor. Concurenții au fost premiați de către membrii juriului și de către elevii organizatori, iar premiile au constat în diplome și cadouri.

Înainte de premierea câștigătorilor, a fost acordat, din partea sponsorului Dayaterm SRL, un premiu special bobocului Andrei Sandu.

 

Perechile câștigătoare au fost:

Miss – Mister Boboc: Diana Antochi și Mihai Spătaru

Miss – Mister Popularitate: Carla Todor și Mădălin Todea

Miss – Mister Eleganță: Patrisia Todor și Vlad Stoi.

Au mai fost acordate premii pentru: creativitate (Daria Ungurici – Alin Ghețău), carismă (Denisa Bilici – Marius Agrigoroaie), perseverență și ambiție (Roxana Țăndărel – Cristi Bucșă),  inteligență (Roberta Lenghel – Sergiu Vreme), talent (Cristina Scurtu – Andrei Sandu), spontaneitate (Cosmina Balint – Ovidiu Nechitoi).

În finalul balului au fost invitați pe scenă toți cei care s-au implicat în realizarea spectacolului. Au fost nominalizate cadrele didactice care și-au adus contribuția la reușita evenimentului și li s-au adresat mulțumiri următorilor : Sabina Todea , Daniela Picior , Alina Bobric , Alexandra Kardoș , Daniel Astilean , Alexandru Sultan ,Carmen Rad ,Smeu Dorin , Maria Borța , Cornel Băroi , Cioată Ilie , Mirela Gostăviceanu , Florin Mârza , Alin Boroghină , Daniel Rebeleș .

De asemenea, mulțumirile  tuturor   s-au îndreptat spre elevii care, prin dăruireași pasiunea de care au dat dovadă, au făcut posibilă realizarea acestui vis al bobocilor. Au fost premiați cu diplome și mici atenții elevii: Barabași Robert, Radu Samira, Bogani Andreea, Silași Petrișor, Soare Alexandru, Erdös Daniel, Eremia Marius, Lenghel Cristina, Curtianu Denisa, Chelaru Gabriel, Badea Tudor, Malairos Alexandru, care au fost permanent susținuți, îndrumați și ajutați de doamna profesoară Delia Kandut, diriginta clasei a XII-a A, din care fac parte elevii nominalizați.

Consiliul Școlar al Elevilor –    Liceul Tehnologic ,,Retezat,, Uricani