Lucian Heiuș (PNL): ”PSD scade bugetul Văii Jiului cu sute de milioane de lei”

Home Politică Lucian Heiuș (PNL): ”PSD scade bugetul Văii Jiului cu sute de milioane de lei”
Lucian Heiuș (PNL): ”PSD scade bugetul Văii Jiului cu sute de milioane de lei”

Președintele PNL Hunedoara, deputatul Lucian heiuș apreciază că guvernarea social-democrată lasă bugetele primăriilor din Valea Jiului fără zeci de milioane de lei. ”Implementarea măsurilor fiscale scade dramatic bugetele unităților administrativ-teritoriale și condamnă Valea Jiului. Așa-zisa revoluție fiscală a Partidului Social Democrat conduce Valea Jiului la o revoluție a sărăciei. Dintr-o analiză a veniturilor intrate în bugetele locale ale localităților Văii Jiului din impozitele plătite reiese că zona, și așa greu încercată tot prin “grija” PSD-ului va fi aruncată într-o criză financiară. Cele șase administrații locale din Valea Jiului vor pierde circa 15 milioane de lei, cea mai mare diminuare a bugetului fiind la nivelul municipiului Petroșani. Cea mai mare administrație locală din Valea Jiului, Primăria municipiului Petroșani va fi păgubită de PSD cu circa 5 milioane de lei.  Noul cod fiscal adoptat de coaliția de guvernare PSD-ALDE,  prin scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, veniturile UAT-urilor vor scădea cu aproximativ 25%. PSD-iștii lui Liviu Dragnea aruncă primăriile din Valea Jiului într-o perioadă neagră, în care investițiile vor fi drastic diminuate după implementarea noilor măsuri fiscale. Aceeași coaliție de guvernare pune bariera și în ceea ce privește atragerea fondurilor europene. Primăriile din Valea Jiului nu vor putea atrage nici fonduri europene, pentru că bugetele nu vor putea susține cota de cofinanțare a proiectelor”, spune liderul PN într-un comunicat de presă transmis redacției,

Acesta arată că Guvernul Mihai Tudose, prin măsurile fiscale adoptate, afectează grav autonomia locală, subordonând financiar UAT–urile. Heiuș crede de asemenea că modificările aduse Codului Fiscal de coaliția de guvernare PSD–ALDE va genera atribuirea clientelară a fondurilor publice generând corupție. ”Este o lipsă de viziune economică a PSD-ului, care vrea să își regleze balanța financiară băgând mâna adânc în bugetele primăriilor! 15 milioane de lei vor pierde primăriile din Valea Jiului după implementarea “revoluției fiscale”. Este o nesăbuință a PSD-ului, care a mărit salariile, iar apoi constată că nu îi ajung banii și caută să implementeze măsuri fiscale care secătuiesc bugetele locale!”, spune Lucian Heiuș.

Președintele PNL Hunedoara arară că PSD-ului manifestă un total dezinteres față de firmele private! El crede că o parte din aceste firme mici nu vor putea suporta aceste creșteri salariale din pix și vor disponibiliza personalul, vor lucra “ la negru “ sau vor da faliment. ”Marele risc este creșterea șomajului  în rândul muncitorilor fără calificare care lucrează pe salariul minim! Social-democrații condamnă Valea Jiului la sărăcie, subdezvoltare și supunere politică față de conducerea centrală! Nu vom accepta aceste lucruri!”, mai sune președintele PNL Hunedoara.