INCD-INSEMEX Petroșani în Topul Național al Firmelor

Home Economie INCD-INSEMEX Petroșani în Topul Național al Firmelor
INCD-INSEMEX Petroșani în Topul Național al Firmelor

Institututul Național de Ceercetare Dezvoltare INSEMEX Petroșani este unul dintre laureații ediției din acest an a ”Topului Național al firmelor”, clasament întocmit în baza indicatorilor economici de către Camera de Comerț și Industrie a României.

Gala ”Topul Național al Firmelor”, aflată la ediția a XXIV-a a avut loc în data de 9 noiembrie 2017 la Centrul Expozițional Romexpo de la București. Ca urmare a nominalizării în cadrul domeniului de activitate „CERCETARE-DEZVOLTARE SI HIGH-TECH”, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă – INSEMEX Petroșani i-a fost acordat Premiul II, încadrat în grupa „Cercetare-dezvoltare în alte ştiinţe naturale şi inginerie”, categoria „Întreprinderi mijlocii”.

Topul Naţional al Firmelor premiază cele mai performante companii din 7 domenii de activitate: industrie, servicii, comerţ, turism, cercetare-dezvoltare şi high-tech, agricultură, silvicultură şi pescuit, construcţii.

Ediția a XXIV-a din 2017 a Topului Național al Firmelor a clasat pe primele 10 locuri (1-10) la nivel naţional 12.377 companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate: peste 4.300 din industrie, peste 3.400 din servicii, circa 2.600 din comerț, 309 din turism, 462 din cercetare-dezvoltare și high-tech, 633 din agricultură, silvicultură și pescuit și 592 din construcții.

Clasamentul este realizat pe baza unei metodologii complexe şi unitare la nivel naţional, prevăzută de lege şi implementată de fiecare Cameră de Comerţ la nivel de judeţ. Topul analizează indicatori precum cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat.