ADVERTORIAL / Greșeli în bugetul personal pe care să le corectezi chiar acum

Home Economie ADVERTORIAL / Greșeli în bugetul personal pe care să le corectezi chiar acum
ADVERTORIAL / Greșeli în bugetul personal pe care să le corectezi chiar acum

Bugetul fiecărei persoane este diferit pentru că fiecare avem venituri diferite, costuri de viață diferite, priorități diferite și multe altele. Însă există greșeli și capcane în care cădem majoritatea dintre noi, fie că vorbim despre tineri aflați la început de drum, care abia au descoperit ce înseamnă bugetul personal, cât și în cazul unor bătrânei care au făcut aceste greșeli toată viața. Bugetul personal nu se calculează cu matematici înalte, ci mai degrabă ținând cont de circumstanțele specifice fiecărei perioade a vieții și de nevoile fiecărei persoane. La fel și creditele. Poți căuta o variantă ieftină de credit pe un calculator online, cum este credx.lv Latvia, a cărui versiune a apărut de curând și în română.

Așadar, bugetul nu este o foaie pe care notezi venituri și cheltuieli și pe care o urmezi cu sfințenie. Bugetul este un instrument după care să te ghidezi și care să te ajute să-ți urmărești prioritățile care sunt cele mai importante pentru tine. Iar dacă nu reușești să-ți creezi un fond de economii, este pentru că îți vezi greșit prioritățile. La fiecare salariu, listează prioritățile și pune-le în capul listei, apoi scade-le din venitul total. Vei vedea că, dacă le pui la locul lor, vei avea destui bani pentru urmărirea acestor priorități, pentru acoperirea costurilor de trai și pentru fondul de economii.

La fiecare început de lună, alocă o sumă de bani pentru întreținerea casei și a mașinii și fă acele reparații la timp. Facturile de curent, întreținere, benzină, nu intră în acest capitol bugetar. Aici intră o ușă care scârțâie, mobila care pare că se dezmembrează, cauciucurile de iarnă, distribuția sau alte probleme care trebuie remediate. După ce calculezi costurile, ocupă-te de aceste reparații cât mai repede. Dacă nu le remediezi la timp, vor atrage după ele complicații, care te vor costa mai mulți bani și mai multă vreme pierdută.

Și cheltuielile periodice, cum sunt asigurările, ratele care includ dobânda la fondul de garantare, rovigneta trebuie incluse în buget și trebuie să te pregătești din timp pentru ele. Dacă pui în fiecare lună deoparte o anumită sumă pentru aceste cheltuieli, atunci când va trebui să le plătești nu va mai trebui să cheltui o sumă importantă din venitul tău. Chiar și schimbarea de garderobă, cadourile de crăciun sau concediul din timpul verii ar trebui luate în calcul, pentru că presupun cheltuirea unui procent semnificativ din venitul tău lunar.

Când adopți un buget, nu trebuie să pleci de la ideea că vei avea un stil de viață frugal. Acesta presupune împărțirea salariului în funcție de necesități, astfel încât să reușești să le faci cu toate cu venitul tău limitat. În fiecare lună apar cheltuieli pe care mulți le consideră nesemnificative, cum sunt cadourile pentru cei dragi, înlocuirea unui aparat necesar care s-a stricat sau chiar îmbolnăvirea. Pentru toate astea ar trebui să ai un fond de urgență, care nu este același cu fondul de economii. Acesta trebuie să fie mereu la îndemână pentru astfel de cheltuieli neprevăzute. Mai poți opta în acest caz pentru un împrumut, iar pe acest website poți găsi cea mai bună variantă pentru tine.