Kosoni dacici, cavaleri ai Cetății Deva și hărți QR reprezintă județul Hunedoara la Târgul de Turism al României

Home Economie Kosoni dacici, cavaleri ai Cetății Deva și hărți QR reprezintă județul Hunedoara la Târgul de Turism al României

Replici ale kosonilor dacici, cavaleri ai Gărzii Cetății Deva și hărți în care principalele obiective turistice sunt prezentate cu ajutorul codurilor QR vor reprezenta doar câteva dintre atracțiile pe care vizitatorii le vor putea vedea sau primi ca amintire la Târgul de Turism al României dacă vor trece pe la standul județului Hunedoara, în perioada 16-19 noiembrie.

Reprezentanții Agenției de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara (ADEH) au anunțat că au închiriat un stand de 68 de metri pătrați, într-o zonă cu vizibilitate bună, turiștii fiind întâmpinați cu oferte dedicate petrecerii sezonului de iarnă în stațiunile Straja și Parâng, dar și cu circuite tentante care includ monumente istorice importante din zonă.

Primii 1.400 de turiști care vor sosi la standul județului Hunedoara vor primi cadou câte o replică a unei monede koson, atașată unei coperți în care sunt descrise capitala Daciei, Sarmizegetusa Regia. „Kosonii sunt realizați într-o manieră deosebită, cu o descriere a acestei monede și a cetății dacice Sarmizegetusa Regia. De asemenea, avem pregătite broșuri cu principalele 25 obiective turistice din județul Hunedoara, prezentate sub forma unor cărți poștale ce pot fi utilizate și ca material didactic. În plus, vom oferi hărți turistice în care obiectivele turistice sunt marcate prin coduri QR”, a declarat marți, pentru AGERPRES, directorul ADEH, Radu Barb.

O ofertă interesantă va avea, la târg, și Primăria Deva, care va promova, cu ajutorul cavalerilor, Cetatea Deva și un circuit turistic de șase zile ce include mai multe obiective importante, cum sunt Castelul Corvinilor din Hunedoara, Muzeul Aurului din Brad sau capitala Daciei Romane, Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

„Pe lângă materialele promoționale pe care le vom oferi turiștilor, aceștia se vor putea întâlni la târgul de turism cu Garda Cetății Deva. Cavalerii se vor plimba prin târg, vor distribui pliante și vor încerca să impresioneze vizitatorii, astfel încât să devină interesați de Cetatea Deva și oferta noastră”, a explicat directorul Serviciului Administrare Cetatea Deva, Alin Suciu.

De asemenea, la standul Cetății Deva va putea fi văzută o copie a „Ultimatumului lui Horea”, document prin care, la 11 noiembrie 1784, participanții la Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan cereau desființarea privilegiilor nobilimii și a proprietăților feudale.

Conform datelor statistice ale ADEH, turismul este domeniul economic cu cea mai bună dinamică în județul Hunedoara, în creștere cu 27% față de anul 2016.

AGERPRES