Cetatea Deva, promovată de cavalerii Gărzii la Târgul de Turism al României

Home Reportaj Cetatea Deva, promovată de cavalerii Gărzii la Târgul de Turism al României
Cetatea Deva, promovată de cavalerii Gărzii la Târgul de Turism al României

Cetatea medievală a Devei ocupă prim-planul atracţiilor turistice din judeţ la ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României, care a debutat joi, 16 noiembrie 2017, la Complexul Expoziţional “Romexpo”, din Capitală. Fortăreaţa construită în secolul al XIII-lea este promovată alături de Complexul acvatic “Aqualand”, dar şi de alte obiective turistice care au atras sute de vizitatori la standul judeţului Hunedoara, situat în Pavilionul C3 al “Romexpo”.
Cetatea Deva este promovată într-un mod inedit de cavalerii Gărzii, iar hărţile, broşurile, pliantele, flyerele şi proiecţiile filmelor de prezentare a fortului medieval sunt puse la dispoziţia tuturor celor care doresc să afle povestea monumentului.

“Ne-am bucurat de prezenţa a sute de vizitatori, dar şi a unor touroperatori importanţi. Chiar din prima zi, standul nostru a primit aprecieri din partea mai multor ambasadori şi secretari de stat în Ministerul Turismului, dar şi a omului care a făcut istorie în gimnastica din România, Octavian Belu. Primăria Municipiului Deva este prezentă la TTR cu o ofertă interesantă – Cetatea, Complexul “Aqualand” şi un circuit turistic de şase zile, care include cele mai importante obiective din judeţ. Cavalerii din Garda Cetăţii au impresionat vizitatorii. Au făcut turul întregului târg, au dat onorul standurilor prezente la eveniment şi au oferit materiale promoționale inclusiv reprezentanţilor unor consilii judeţene din ţară”, a explicat directorul Serviciului Public Administrare Cetate Deva, Alin Suciu, care reprezintă Municipiul Deva la evenimentul de la ”Romexpo”, a declarat Adriana Rovinaru, directorul adjunct al S.P.A.C. Deva.

​Până duminică, la Complexul Expozițional “Romexpo” sunt aşteptaţi peste 20.000 de vizitatori. Târgul de Turism al României se află la cea de-a 38-a ediţie. La eveniment îşi promovează ofertele aproape 200 de expozanţi din România, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Ucraina, Italia, Spania, Austria, Polonia şi Israel.