Birou Unic pentru servicii descentralizate în județul Hunedoara

Home Economie Birou Unic pentru servicii descentralizate în județul Hunedoara

În cursul acestui an, CCI Hunedoara a derulat în parteneriat cu instituțiile publice de interes pentru mediul de afaceri, sesiuni de informare și consultare, workshop-uri, târguri și expoziții, cursuri de instruire, acțiuni la care au participat un număr important de agenți economici din județ. Pornind de la succesul de care s-au bucurat aceste întâlniri, CCI Hunedoara, cu susținerea Instituției Prefectului județului Hunedoara, a convenit împreună cu instituțiile mai sus amintite crearea acestei interfețe între mediul de afaceri și capacitatea administrativă locală.

Astfel, potrivit directorului CCI Hunedoara, Crinela Gafton, din dorința de a crea un climat de afaceri stabil și coerent, compatibil cu standardele naționale și europene, conducerea Camerei de Comerț și Industrie Hunedoara și-a propus să confere o nouă dimensiune parteneriatului cu autoritățile publice locale, prin înființarea unei structuri menită să contribuie la facilitarea dialogului cu mediul de afaceri local: BIROUL UNIC.

Scopul Biroului Unic este de a reuni într-un singur loc (la sediul CCI Hunedoara, o dată pe lună) serviciile descentralizate și de a oferi servicii gratuite de consultanță celor care doresc să înființeze o nouă afacere sau să o dezvolte pe cea existentă și au nevoie de informații pentru obținerea avizelor, autorizațiilor și a altor acorduri de funcționare. De asemenea, se dorește organizarea unor seminarii de instruire și informare a agenților economici pe diferite subiecte de interes, precum și dezvoltarea unui birou virtual care să faciliteze dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor”, a declarat Crinela Gafton, directorul CCI Hunedoara.

Hunedoara este al cincilea județ, după Timiş, Neamţ, Constanța și Brașov în care va funcţiona un Birou Unic pentru agenţii economici.

Festivitatea de semnare a protocolului de constituire al Biroului Unic din județul Hunedoara va avea loc luni, 20 noiembrie 2017, ora 13, la sediul CCI Hunedoara, în prezenţa reprezentanţilor instituțiilor semnatare. Acestea sunt: 

 Administrația Județeană a Finanțelor Publice Hunedoara

– Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara

– Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara

– Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Hunedoara

– Biroul Vamal Hunedoara

– Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Hunedoara

– Direcția pentru Agricultură Județeană Hunedoara

– Direcția de Sănătate Publică Hunedoara

– Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara

– Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Iancu de Hunedoara”

– Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara

– Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara

– Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara

– Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Hunedoara

– Primăria Municipiului Deva

– Consiliul Județean Hunedoara

– Instituția Prefectului Județul Hunedoara

– Camera de Comerț și Industrie Hunedoara

Camera de Comerț și Industrie a județului Hunedoara apreciază că acest proiect este foarte important în dezvoltarea economică județului Hunedoara