Artistul fotograf Francisc Nemeth, pe simeze, în Țările Nordice

Home Cultură Artistul fotograf Francisc Nemeth, pe simeze, în Țările Nordice
Artistul fotograf Francisc Nemeth, pe simeze, în Țările Nordice

Când încă nu s-au stins ecourile ultimei sale expoziții personale de artă fotografică din Valea Jiului, în cadrul Taberei internaționale de creație artistică derulată de Fundația Ianza Art Inter-Cultural, artistul fotograf Francisc Nemeth din Vulcan își onorează calitatea de membru al Asociației Internaționale a Artiștilor Fotografi prin prezența pe simezele Salonului Internațional de Artă Fotografică, ce urmează să fie găzduit în aceste zile, în circuit, în Țările Nordice, respectiv Suedia, Norvegia, Finlanda și Danemarca.

”Sunt cu atât mai fericit și onorat, în același timp, cu cât este foarte dificil să pătrunzi în aceste zone geografice cu lucrări în saloanele lor, unde au un juriu foarte pretențios. La acest Salon Internațional de Artă Fotografică potrivit uzanețelor, se putea participa cu câte 4 lucrări, color și monocrom. Bucuria mea a fost cu atât mai mare, cu cât am primit confirmarea că voi avea 6 lucrări expuse, repartizate pe cele 4 țări. În afară de Danemarca, unde am mai avut lucrări expuse, în celelalte 3 țări este și pentru mine, o premieră”, ne-a declarat maestrul fotograf Francisc Nemeth.

Pentru ediția din acest an a Salonului Internațional de Artă Fotografcă din Țările Nordice, au fost primite peste 4500 lucrări de la peste 550 autori din peste 60 țări. Vulcăneanul Francisc Nemeth expune aici lucrările sale intitulate: ”Meeting with the Past (x2)”,” Tramp”, ”Winter Mountain Life”, ”Man with pipe” și ”Dreaming”. Toate  cele 4 lucrpri au fost expuse și la vernisajul de săptămâna trecută de la Petroșani, găzduit de galeria Ianza.