Programul ”Centenar” va include un proiect național prin care românii vor fi încurajați să citească,

Home Educație Programul ”Centenar” va include un proiect național prin care românii vor fi încurajați să citească,
Programul ”Centenar” va include un proiect național prin care românii vor fi încurajați să citească,

Programul Centenar va include un proiect național prin care românii vor fi încurajați să citească, a fost concluzia întâlnirii de lucru de astăzi a premierului Mihai Tudose cu reprezentanții Asociației Editorilor și Distribuitorilor din România.

”Interesul nostru, al Guvernului, este să încurajăm tânăra generație să citească, iar pe cei din generația noastră și a părinților noștri, să se întoarcă la lectură. Vă invit să gândim împreună un proiect național în acest sens. Avem toată disponibilitatea să sprijinim cu fonduri bugetare finanțarea acestui proiect, pe care să îl cuprindem în Programul Centenar”, a afirmat prim-ministrul Mihai Tudose.

Proiectul prin care românii vor fi încurajați să citească va avea mai multe componente, între care o campanie națională de valorizare a lecturii și a scriitorilor români, în care personalități cu notorietate și mijloace media vor fi invitate să se alăture instituțiilor statului. De asemenea, sunt avute în vedere și alte mijloace, inclusiv financiare, prin care să fie susținută activitatea de editare a cărților și atragerea tinerei generații spre lectură. Reprezentanții Guvernului și cei ai Asociației Editorilor și Distribuitorilor din România vor continua consultările pentru stabilirea acțiunilor comune ce vor fi incluse în acest proiect.

La întâlnirea de astăzi, de la Palatul Victoria, au mai participat, din partea Guvernului, vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu,  consilierul de stat, Felix Rache.