Activități speciale de Ziua Națională a României la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”

Home Cultură Activități speciale de Ziua Națională a României la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”
Activități speciale de Ziua Națională a României la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează în fiecare an o activitate specială dedicată Zilei Naţionale a României, ziua făuririi României Mari, moment de răscruce al istoriei noastre.

”Anul acesta, în ziua de 29 noiembrie, ora 1330, în Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, am pregătit o activitate specială de evocare a principalelor momente care au condus la realizarea Marii Uniri, o evocare a marilor figuri de patrioți care au înfăptuit actul de la 1 Decembrie 1918. Se va face o amplă și bine documentată prezentare a întregului context intern și internațional care a favorizat unirea românilor din toate provinciile într-un singur stat. Publicul prezent va avea prilejul să afle și numeroase lucruri noi, inedite, despre participarea hunedorenilor la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, despre contribuția acestora la realizarea acestui măreț act istoric. Această activitate a Bibliotecii deschide seria de manifestări dedicate întâmpinării cu emoție și prețuire a centenarului Marii Uniri de la 1918”, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene.

Acesta arată că, la fel ca de obicei, publicul care va lua parte la acest moment cultural va fi format în principal din elevi de la colegiile și liceele din Deva, dar la manifestare sunt așteptați și alți prieteni ai Bibliotecii, public de toate vârstele care dorește să-și împrospăteze cunoștințele sau să afle lucruri noi despre această mare și îndrăgită sărbătoare a românilor.

La finalul expunerii, celor prezenți în sală li se vor adresa întrebări legate de momentul 1 Decembrie 1918, urmând ca aceia care au oferit răspunsurile corecte să fie răsplătiți cu premii constând în cărți și diplome oferite de Biblioteca Județeană.

Și în acest an, în preajma zilei de 1 Decembrie, în incinta Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva se va organiza o bogată expoziție de carte având ca temă Marea Unire de la 1918.